Cavs vernedert door Lakers

Door

De Los Angeles Lakers lieten dinsdagavond geen spaan heel van de Cleveland Caveliers. In het eigen Staples Center won de ploeg van coach Phil Jackson met 112-57 en trakteerde daarmee de Cavs op hun elfde nederlaag op rij.

Slechts twee keer eerder in de geschiedenis, in 1972 en 1966, wisten de Lakers met een groter verschil te winnen dan dinsdagavond. ,,Je verwacht dit nooit van tevoren,” gaf Lakers-aanvoerder Kobe Bryant toe. ,,Je begint gewoon aan de wedstrijd en probeert je werk te doen. Vandaag deden we dat voor 48 minuten en dan zie je het resultaat.”

Voor de Lakers scoorden Ron Artest en Andrew Bynum beiden 15 punten, terwijl Pau Gasol goed was voor 13 punten en 14 rebounds. Lamar Odom, Shannon Brown en Bryant lieten 13 noteren voor de huidige titelhouder.

,,Het was een complete vernedering,” gaf Cavs-coach Byron Scott toe. ,,Ik heb de jongens in de rust verteld dat ik vond dat ze er bang uitzagen. ‘Jullie spelen tegen de titelhouders, maar in plaats van er een goed,hard duel van te maken, kijken jullie bang toe.’ Dat was mijn mening bij rust en die veranderde ook niet gedurende de tweede helft.”

Bryant voelde medelijden met de coach van de Cavs, die in het verleden voor de Lakers speelde. ,,Het is een zware situatie voor hem. Hij is als een oude broer voor mij en dan is het nooit leuk om te zien dat iemand dat meemaakt.”

De bezoekers schoten slechts 30 procent raak van hun schoten en hebben nu een 8-30 record. ,,Het kan niet slechter gaan vanavond. Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud,” jammerde Antawn Jamison na afloop. ,Dit is zeker een van de meest beschamende momenten die ik ooit heb meegemaakt in mijn carrière als basketballer.”

Zie hieronder een samenvatting van het pak slaag die de Cavs dinsdagavond kregen van de Lakers.

Foto: cavsfans.org

Ook leuk om te lezen