Cavs evenaren negatief NBA-record

Door

De pijnlijke serie nederlagen van de Cleveland Caveliers duurt voort. Afgelopen nacht waren de Memphis Grizzlies te sterk met 112-105.

De Cavaliers gingen nog met hoop de wedstrijd in aangezien de Grizzlies eerder dit seizoen verslagen werden, vlak voor deze reeks met verloren wedstrijden begon. Het diepte record staat nu op 23 opeenvolgende wedstrijden met een nederlaag. Dit negatieve record is al in handen van de Cavaliers, want in de seizoenen van 1982 en 1983 verloren de Cavaliers al eerder 23 keer op rij.

In de wedstrijd van vrijdagavond kwamen de Cavs mee tot het vierde kwart en daarna stelden de Grizzlies orde op zaken. Cavs-coach Byron Scott over het laatste kwart: ,,Als je naar de jongens kijkt in de kleedkamer dan kan je zien dat ze erg teleurgesteld zijn over hoe we de wedstrijd eindigden. Misschien is dat wel een goed iets, dat er weer hoop bestaat dat niet kansloos zijn.”

Center J.J. Hickson was nog erg productief deze avond met 31 punten en 15 rebounds. Zelf lijkt hij het ook niet helemaal te bevatten: ,,Iedereen is nu heel stil in de kleedkamer met hun hoofden omlaag. We spelen niet om te verliezen. Ik denk dat we goed ons best gedaan hebben en hard hebben gespeeld, alleen was het weer niet genoeg.”

Voor de Grizzlies was het de vijfde overwinning op rij. Zach Randolph had 29 punten en 13 rebounds en Rudy Gay had 26 punten en 11 rebounds voor de Grizzlies. Randolph’s commentaar toont het verschil tussen beide teams : ,,Ik denk dat we op het punt zijn waar wij geloven dat we kunnen winnen. We kunnen met iedereen spelen en kans hebben op de overwinning. We moeten gewoon verder het vertrouwen opbouwen en elkaar helpen in de verdediging.”

Met 8-42 zijn de Cavs het slechtste team in de NBA. Om ervoor te zorgen dat ze hun eigen negatieve record niet evenaren, moeten de Cavs het zaterdagavond opnemen tegen de Portland Trailblazers. Een voordeel kan zijn dat de wedstrijd in Cleveland wordt afgewerkt.

De Grizzlies nemen, met de overwinning, de achtste plaats over van de Trailblazers in de Western Conference. Zaterdag reist het team af naar Houston, waar het het opneemt tegen de Rockets.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Cavs en de Grizzlies.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen