Cavs een maand zonder Kyrie Irving

Door

Kyrie Irving staat een maand buitenspel met een gebroken linker wijsvinger. De 20-jarige rookie van het jaar liep de blessure zaterdag op in het derde kwart tegen Dallas Mavericks. Onderzoeken lieten niet zien dat hij iets gebroken had, dus Irving speelde zondag tegen Philadelphia waar hij slechts negen punten scoorde en vier van zijn veertien schoten maakte. Over twee weken wordt de blessure geëvalueerd, maar Irving zal op zijn minst een maand missen.

De blessure is de zoveelste in de nog jonge loopbaan van Irving. Op college miste hij bij de Duke Blue Devils bijna het volledige seizoen door een blessure aan zijn voet. Afgelopen seizoen miste Irving vijftien wedstrijden vanwege een hersenschudding en een schouderblessure. Deze zomer brak hij zijn hand bij een training, nadat hij uit frustratie tegen een muur sloeg.

Irving speelde dit seizoen mee in tien duels en noteerde in iets meer dan 35 minuten gemiddeld 22.9 punten, 5.6 assists, 3.9 rebounds en 1.1 steals. Met de afwezigheid van de point guard zal rookie Dion Waiters hoogstwaarschijnlijk zijn positie innemen, maar offensief wordt het een haast onmogelijke opgave om Irving te vervangen.

Ook leuk om te lezen