Cavs doorbreken nederlagenserie met winst op Knicks

Door

Ze moesten er in Cleveland lang op wachten, maar na een serie van tien nederlagen op rij wisten de Caveliers zaterdagavond eindelijk weer eens te winnen. In de eigen Quicken Loans Arena versloeg de ploeg van coach Byron Scott de New York Knicks na verlenging met 109-102.

Voor de bezoekers betekende het de derde nederlaag op rij, na eerder in de week verloren te hebben van de Boston Celtics en de Miami Heat. Knicks-coach Mike D’Antoni was zeer ontevreden over het spel van zijn team. ,,We hebben het verdedigend laten liggen. Vooraf wisten we dat het zwaar zou worden, omdat we vrijdag nog tegen Heat hadden gespeeld. Ik zei vooraf tegen de ploeg dat dit een test zou zijn voor de ploeg. Voor die test zijn we gefaald,” was de duidelijke conclusie van de coach.

In Clevenland waren er vanzelfsprekend andere geluiden te horen. De serie nederlagen achter elkaar was de langste sinds het seizoen 2002/2003, het jaar voordat LeBron James werd gedraft. ,,We hebben een lastige periode achter de rug,” vertelde Mo Williams, uitblinker zaterdagavond aan Cavs zijde. ,,De laatste wedstrijden kwamen we steeds dichterbij, maar gelukkig lukte het nu wel een keer. Alleen door overwinningen te boeken zorgt ervoor dat we weer ons zelfvertrouwen terug krijgen,” aldus Williams, die zaterdag goed was voor 23 punten en 14 assists.

Door de overwinning staan de Cavs nu 8-19 en gedeeltelijk laatste, samen met de Detroit Pistons in de Central Division. De Knicks, die tot woensdag de laatste 13 van de 14 wedstrijden gewonnen hadden, zakken door de derde nederlaag op rij naar 16-13, maar staan nog wel tweede in de Atlantic Division.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen