Cavaliers winnen na OT van gemankeerde Hawks

Door

052415_lbjdunk

De teams die voor zowel Cleveland als Atlanta in deze play-offs op het veld verschijnen lijken in steeds mindere mate op de teams waarmee ze het reguliere seizoen speelden. Cleveland mist met Kyrie Irving en Kevin Love twee van hun drie beste spelers terwijl Atlanta het zonder Kyle Korver moest stellen. Ondanks dat werd het een spannende wedstrijd in Cleveland, waarin LeBron James de Cavs opnieuw naar de overwinning sleurde. Na overtime werd het 111-114 in het voordeel van Cleveland.

De Hawks kwamen echter goed uit de startblokken. Zij hielden LeBron James in het begin van de wedstrijd op nul punten uit tien schoten, het slechtste begin van een wedstrijd ooit voor James. De Hawks wonnen het eerste kwart dan ook met 24-21. In het tweede kwart begon de wedstrijd te kantelen, met als summum het wegsturen van Al Horford na een flagrant foul op Matthew Dellavedova. Terecht? Oordeelt u vooral zelf.

LeBron James scoort triple-double
Ondertussen was LeBron James op stoom gekomen. LBJ speelde op alle posities tegelijk. Aanvallend regelmatig als point-guard, maar ook in de post. Verdedigend pakte hij afwisselend Jeff Teague aan, maar ook DeMarre Carroll en Paul Millsap. Zo kwam het dat James met nog 3:30 te gaan in het derde kwart een triple-double noteerde. James eindigde de wedstrijd met 37 punten, 18 rebounds en 13 assists. Een ongekende prestatie, waar deze dunk het uitroepteken achter vormde:

Toch was het niet zomaar gedaan met de Hawks. Zonder Kyle Korver en Al Horford was het aan Jeff Teague om zijn team op sleeptouw te nemen. Met 30 punten, 7 assists en 6 rebounds deed hij dat helemaal niet onaardig. Sowieso leken de Hawks weer meer op het team dat in het reguliere seizoen tegenstanders soms zo makkelijk te kijk zetten. De bal vloog van de ene naar de andere kant van het veld wat de Cavaliers regelmatig op het verkeerde been zette.

Helaas mocht het niet baten. LeBron James was opnieuw te goed, zeker ook dankzij de hulp van J.R. Smith (17 punten, 10 rebounds, 2 blocks) en Tristan Thompson’s reboundkwaliteiten. De Cavs gaan daardoor in deze serie met 3-0 aan de leiding en de statistieken zeggen dat in de play-offs geen enkel team ooit is teruggekomen van een dergelijke achterstand.

Blessures
En dat de series snel aflopen is misschien maar goed ook. DeMarre Carroll liep het hele vierde kwart hinkend door het veld en ook LeBron James zelf viel na het einde van de wedstrijd uitgeput neer. Hoewel deze play-offs niet fysieker ogen dan andere jaren lijkt de blessurelijst oneindig en dat komt de kwaliteit van de wedstrijden niet ten goede.

De volgende en misschien wel laatste wedstrijd staat voor de nacht van dinsdag op woensdag op het programma. Aankomende nacht krijgen de Golden State Warriors echter eerst de kans om de Houston Rockets definitief op zij te zetten. Zij leiden de series eveneens met 3-0 en na de slachtpartij van zaterdagnacht lijken nog weinigen te geloven in een opleving van de Rockets.

Foto: CBSSport.com

8 Reacties
 1. Wat een horrible call op Al Horford. Flagrant 2? Wat???? Vreselijk… Maar credits again voor LeBron James. Beast mode.

  • Ewout 5 jaar ago

   Echt? Ik vond het een bewuste elleboog.

 2. Kuups 5 jaar ago

  Ik had wel een bepaalde sympathie voor de Cavs, maar dat heeft die Dellavedova compleet weggenomen. Bah! Harvord moet blij zijn dat die gek zijn been niet breekt.. Eerst Gibson, toen Korver, nu Harvord, what/who’s next? Curry?

  • Bahadir 5 jaar ago

   Nou nou, dat vind ik wel wat overdreven. Iedere team heeft wel een klootzak, maar om een heel team neer te halen naar aanleiding van het misdragen van één speler vind ik te ver gaan.

   Dan zou je hetzelfde kunnen zeggen over bijv. De Clippers (Matt Barnes), De Rockets (Patrick Beverley) en De Bucks (Zaza Pachulia). Met meest recentelijk Zaza Pachulia die Mirotic blesseerde in de 1e ronde van de Playoffs dit jaar. En Pat Beverley die verantwoordelijk was voor de knieblessure van Westbrook 2 jaar geleden in de Game 2 van de Playoffs.

   • Kuups 5 jaar ago

    Ben het met je eens dat je een klootzak moet hebben in je team, met ideale schoonzonen pak je immers geen titels. Maar jij zegt het zelf: misdragen, kán gewoon niet in mijn ogen. Oké 1 keer is misschien goed te praten, maar 3 dirty plays in de laatste 8 play-off wedstrijden, waarvan hij 2x een tegenstander een flagrant II uitlokt cq ‘aannaait’ die de series min of meer beslist en zelf weg komt met een technical. Niet doen. Ik zal het voor de Cavs en de stad Cleveland nog steeds fantastisch vinden als ze eindelijk een titel pakken, maar ben op dit moment wel klaar met Dellavedova.

   • Bahadir 5 jaar ago

    Als Bulls fan weet ik er alles van. Taj Gibson werd immers, zoals je al zei, gruwelijk hard ‘gescrewed’ door Delly’s toedoen. Het mooie is dat ie tijdens de persconferenties na de wedstrijd telkens de vermoorde onschuld speelt.

    Ik denk trouwens niet dat de Cavs het gaan redden zonder een fitte Kyrie Irving. Maar wat maakt het uit, de NBA gaat waarschijnlijk krijgen wat het wilde: LeBron vs. Curry.

   • Akjee 5 jaar ago

    Okeej Delly is irritant, maar wat vinden jullie dan van die Draymond Green.. Zooooo wat erger ik me kapot aan die man, die man maakt zoveel fouten waar de scheidsrechters niet voor fluiten en dan zijn reacties bah bah.. Geef mij maar dan een brutale rookie die denkt dat hij de wereld aankan..

 3. Kuups 5 jaar ago

  @Bahadir
  Helemaal eens. Een fitte Irving zal behoorlijk essentieel zijn. Maar kan de Warriors defence LeBron stoppen? Vraag het me af. Hadden ze in het regular season veel problemen mee dacht ik? Staat me niet echt veel meer van bij. Bovendien is hij nu écht in beast/play-off mode. Is omgekeerd ook het geval natuurlijk, hoe stoppen ze Curry af? Zal Lebron’s finals-ervaring een grote rol spelen? Ben Benieuwd.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen