Cavaliers willen ook tweede pick in NBA Draft

Door

De Cleveland Cavaliers zijn in het bezit van de eerste pick in de aankomende NBA Draft, maar ze proberen er alles aan te doen om ook de tweede in hun bezit te krijgen. Ze zijn momenteel aan het onderhandelen met de Minnesota Timberwolves en Detroit Pistons.

Volgens bronnen zou Cleveland Detroit’s Richard Hamilton binnenhalen samen met hun achtste pick in de draft. Die pick zouden ze dan, samen met hun vierde, aan de Timberwolves geven voor die hun tweede. Duke’s Kyrie Irving en Arizona’s Derrick Williams zouden gekozen worden door de Cavs.

Cleveland zou dan het contract van Hamilton uitkopen en hem vrij op de transfermarkt plaatsen. Detroit zou weliswaar geen deal willen zonder dat ze zelf spelers ontvangen. Mocht er een lockout komen zou Hamilton sowieso een jaar verliezen van zijn contract.

Als de trade er nu komt of niet, het is bijna zeker dat de Cavaliers Irving zullen kiezen als de eerste pick. Eigenaar Dan Gilbert is ook gek van Williams, en ziet Irving en Williams samen als de bouwstenen voor de toekomst.

Williams wordt door de meeste teams aanzien als een power forward. De Cavs hebben meer nood aan een small forward, dus als ze denken dat Williams niet op die positie kan spelen zou huidige Cavs’ power forward J.J. Hickson wel eens een aantrekkelijke speler op de transfermarkt kunnen worden.

Foto: tucsoncitizen.com

 

Ook leuk om te lezen