Cavaliers ontregelen Thunder, Clippers winnen opnieuw

Door

Cleveland Cavaliers v Washington Wizards

Onder leiding van All-Star MVP Kyrie Irving hebben de Cleveland Cavaliers de Oklahoma City Thunder woensdag hun derde thuisnederlaag op rij bezorgd. Het is de eerste keer in vijf jaar dat de Thunder dat gebeurt. De Cavaliers hadden de overwinning vooral te danken aan een geïnspireerd vierde kwart, waarin het team van coach Mike Brown 42 punten maakte.  Irving was verantwoordelijk voor de meeste scores. De point guard tekende uiteindelijk voor 31 punten, negen assists en één paar gebroken enkels.

giphy

Ook andere guard Jarret Jack (21 punten) en aanwinst Spencer Hawes (negentien punten) leverden een belangrijke bijdrage voor de zege van de Cavs. Voor de Thunder was het zoals gewoonlijk Kevin Durant die de kar moest trekken. Dat deed de superster met 28 punten, tien rebounds en negen assists.  Ook Russell Westbrook speelde voor het eerst sinds zijn blessure weer statistisch op zijn oude niveau. De guard liet 24 punten en ook negen assists optekenen. Omdat de rest van de OKC-spelers niet dit ritme konden vinden, was het echter niet genoeg voor een overwinning.

Tip Off

De Los Angeles Clippers blijven de overwinningen tegen goede teams uit de Western Conference aaneen rijgen. Waar eerder onder meer de Oklahoma City Thunder in eigen huis aan de kant werden gezet, was het nu in het eigen Staples Center de beurt aan de Houston Rockets om het onderspit te delven. Het was vooral Blake Griffin die een kwelling was voor de Rockets-verdediging. De forward noteerde 23 punten en zestien rebounds. Ook reserve Darren Collison had met negentien punten een flink aandeel in de overwinning op Houston, voor wie Dwight Howard met 23 punten topscorer werd. Het was echter alsof de Rockets alleen maar bestonden uit kleine basketballertjes. Het kryptonite van Howard.

Three Point Play

– De Portland Trailblazers maakten in eigen huis gehakt van de Brooklyn Nets: 80-124. Robin Lopez was er blij mee.

m5OZXt9 (1)

– Kawhi Leonard is terug voor de San Antonio Spurs. Een van de sterren van de NBA-finals zat een tijd geblesseerd langs de kant maar maakte woensdag weer zijn opwachting in de makkelijk gewonnen wedstrijd tegen de de Detroit Pistons. Leonard was goed voor vijftien punten, maar misschien was het wel het etentje van coach Pop dat iedereen inspireerde.

– Volgens Yahoo!Sports zijn de Los Angeles Clippers de koploper in de race rond Danny Granger. Het contract van de voormalig Indiana Pacers-speler werd woensdag uitgekocht door zijn nieuwe oude clubs de Philadelphia 76ers. De Clippers zouden de oud-All-Star graag willen aantrekken om hun play-offs selectie wat meer cachet te geven.

Stat of the Night

‘Melo is weer bezig aan zijn jaarlijkse reeks.

melo

The Paint

Lance Stephenson met een miljoen. En zijn nieuwe telefoon. Natuurlijk.

Lance Stephenson

Gelukkig weten we waar ie het vandaan heeft.

2012-05-31-atm

De legende van de Jeremy Lin begroeting duurt voort.

lin

Oh ja, basketball. Dunks. Gerald Green.

De schoen van Manu ontploft.

ginobili

De Heat hechten blijkbaar veel waarde aan het team bij elkaar houden.

Joakim Noah, fashion killa.

noah

Foto’s: Getty Images, Reddit, GQ, Lance Stephenson Instagram

Ook leuk om te lezen