Carpenter mist waarschijnlijk het hele seizoen

Door

NLCS - St Louis Cardinals v San Francisco Giants - Game One

Het nieuwe MLB seizoen gaat 31 maart van start, maar voor Chris Carpenter is het jaar zo goed als voorbij. De 37-jarige pitcher van de St. Louis Cardinals heeft opnieuw last van een zenuw in zijn schouder, zo werd vandaag duidelijk tijdens een persconferentie. General Manager John Mozeliak denkt niet dat Carpenter in 2013 in actie komt voor het team. Er wordt zelfs gevreesd voor het einde van zijn loopbaan.

Postseason

Carpenter ondering in juli 2012 al een operatie voor dezelfde blessure en keerde pas terug voor de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen en drie optredens in het postseason. De veteraan van de Cards heeft een 144-94 record in zijn loopbaan, maar hij voelt zich vooral in de play-offs als een vis in het water: 10-4 record met een 3.00 ERA in achttien postseason starts.

Het gemis van Carpenter opent wellicht de deur voor de terugkeer van free agent pitcher Kyle Lohse. Bovendien staan de jongelingen Shelby Miller, Joe Kelly en Trevor Rosenthal aan de poort te rammelen om het stokje van Carpenter in de starting rotation over te nemen.

David Freese over teamgenoot Carpenter:

Freese

Carpenter’s succes in het postseason:

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen