Carolina wint vijfde op rij, Saints blazen ‘Boys weg

Door

Carolina Panthers v San Francisco 49ers

Ook de late wedstrijden in de NFL leverden genoeg spektakel op. De San Diego Chargers kwamen nipt tekort tegen Denver, de Cowboys kregen alle hoeken van het veld te zien in New Orleans en de Panthers lieten zien dat zij ook tot de top van NFC behoren.

Kick-Off

Carolina (6-3) werd tot gisteren nog niet gezien als een team dat echt tot de top van de NFC behoorde, maar gisteren werden de monden van de criticasters collectief gesnoerd met een 10-9 overwinning in San Francisco tegen de 49ers (6-3).

Veel offensieve highlights waren er niet in deze defensieve wedstrijd, vooral Colin Kaepernick had het lastig tegen de sterke Panthers defense en kwam niet verder dan 98 passing yards. Verder was San Francisco op 3rd down slechts 2-uit-13 en hadden ze 2.9 yards per play. De Panthers deden het niet veel beter met 3.8 yards per play, maar het was net genoeg voor een belangrijke overwinning die Carolina uiteindelijk naar de play-offs moet brengen, en daarmee de baan van coach Ron Rivera moet zien te redden.

Third and long

  • De Dallas Cowboys (5-5) hadden een zware avond in New Orleans. Vooral de defense kreeg geen moment rust en pas bij 49 punten vonden Drew Brees en de New Orleans Saints (7-2) het wel welletjes: 49-17 was de eindstand. De Saints hadden over de hele wedstrijd maar liefst 40 first downs, een nieuw NFL-record.
  • De Denver Broncos (8-1) blijven in het kielzog van de Kansas City Chiefs door met 20-28 te winnen van de San Diego Chargers (4-5). Peyton Manning was wederom de grote man met vier touchdowns en 330 passing yards. Toch was er een moment van paniek toen Manning hard werd getackled en wat moeizaam opstond. Vandaag zal Manning een MRI-scan ondergaan en hopen de Broncos-fans dat het allemaal mee valt. Volgende week staat immers de topper tegen de nog ongeslagen Chiefs op het programma.
  • De Houston Texans (2-7) zitten in de hoek waar de klappen vallen, nadat eerder op de dag bekend werd dat runningback Arian Foster dit jaar niet meer terugkeert wegens een rugblessure, verloren ze in Arizona voor de zevende keer op rij met 24-27 van de Cardinals (5-4). Het is voor de eerste keer in de clubgeschiedenis dat Houston zeven keer op rij verliest in één seizoen.
Drew Brees had het niet moeilijk tegen de Dallas Cowboys
Drew Brees had het niet moeilijk tegen de Dallas Cowboys

Fourth Down

De 49ers leden een pijnlijke nederlaag in eigen huis, Harbaugh wordt er spontaan masochistisch van:

harbaughhead_medium

 

 

 

 

 

 

 

Arme John Fox, vorige week nog geopereerd aan zijn hartkleppen, en dan gebeuren er dit soort dingen:

manninghurt_medium

 

 

 

 

 

 

 

Case Keenum had wederom een goede dag als Texans-quarterback met drie touchdown passes, deze mag echter volledig op het conto geschreven worden van Andre Johnson:

anigif_enhanced-buzz-25674-1384130471-2

 

 

 

 

 

 

Scoresheet

Carolina Panthers (6-3) @ San Francisco 49ers (6-3), 10-9

Denver Broncos (8-1) @ San Diego Chargers (4-5), 28-20

Houston Texans (2-7) @ Arizona Cardinals (5-4), 24-27

Dallas Cowboys (5-5) @ New Orleans Saints (7-2), 17-49

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen