Carlos Gonzalez: een nachtmerrie voor pitchers

Door

Cargo

Als er op dit moment iemand on fire is, dan is het wel Carlos Gonzalez. De outfielder van de Colorado Rockies sloeg zeven homeruns in de laatste vijf wedstrijden. Toch was hij aan het begin van het seizoen helemaal niet zo geweldig.

Carlos Gonzalez kwam vorig seizoen vanwege blessureleed maar zeventig duels in actie. Voor het eerst in vijf jaar lukte het hem niet om de grens van twintig homeruns te bereiken. CarGo sloeg er elf en noteerde daarnaast vijftien doubles, 38 binnengeslagen punten en een slaggemiddelde van slechts .238. Door de langdurige blessures van Gonzalez en onder andere Troy Tulowitzki eindigden de Rockies op een teleurstellende vierde plaats in de National League West.

2015
De outfielder van de Rockies begon erg zwak aan het seizoen. In de eerste maand noteerde hij slechts twee homeruns en zes binnengeslagen punten. Na vijftien wedstrijden was zijn slaggemiddelde zelfs .175. In mei ging het niet veel beter. CarGo sloeg opnieuw maar twee homeruns, had dit keer zeven RBI en sloeg nog altijd maar een gemiddelde van .235. Even leek het erop dat hij opnieuw een teleurstellend seizoen tegemoet ging.

In juni raakte de tweevoudig All-Star een beetje in vorm. Zo sloeg hij halverwege de maand drie homeruns in een serie tegen de Houston Astros. In diezelfde serie tegen de Astros noteerde de 29-jarige speler zeven binnengeslagen punten. CarGo zou uiteindelijk een slaggemiddelde van .280 halen met zes homeruns en vijftien RBI.

Deze maand deed Gonzalez er nog een schepje bovenop. In de laatste vijf wedstrijden sloeg hij het bizarre aantal van zeven homeruns.

Daarnaast was hij goed voor vijftien binnengeslagen punten, dat is meer dan de maanden april en mei bij elkaar. Op dit moment zit er geen rem op de outfielder. Hij werd dan ook volledig terecht samen met Cole Hamels – gooide een no-hitter afgelopen zaterdag – verkozen tot speler van de week in de National League.

Deze twee grafieken laten goed zien hoe goed CarGo in juli is.

De grote vraag op dit moment is echter of Gonzalez bij Colorado blijft. Meerdere Amerikaanse bronnen schrijven dat de Rockies na Tulowitzki ook van hun andere sterspeler af willen. Volgens verslaggever Jon Heyman is de kans groot dat hij naar de Baltimore Orioles, Los Angeles Angels of New York Mets gaat.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Wouter van Willigen 5 jaar ago

    Waarom houden de Rockies Uitverkoop?
    Gonzalez is pas 29 & Trulo is met z’n 30 jaren ook niet bepaald een bejaarde.
    Lijkt me voor de fans niet echt leuk om twee sterren in je team te verliezen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen