Cards dankzij verrassende zege op Phillies naar NLCS

Door

De Philadelphia Phillies, de grote favoriet voor het winnen van de World Series, kunnen na vannacht met vakantie. In het eigen Citizens Bank Park bleken de St. Louis Cardinals met 1-0 te sterk in de beslissende game 5.

De grote held bij de bezoekers was pitcher Chris Carpenter. Hij liet gedurende de wedstrijd slechts drie hits toe en werd daarmee pas de zesde pitcher in de afgelopen dertig jaar die een shutout gooide in een beslissende play-off game. Sterker nog: hij werd de allereerste pitcher die het in een game 5 van de NLDS deed.

Zelf scoorden de Cardinals, die via via een krankzinninge inhaalrace nog beslag wisten te leggen op de Wild Card, al in de eerste inning via Rafael Furcal.

Daarna toonde Carpenter zijn klasse. Niet één keer kwam hij echt in de problemen. Aan de overzijde stond Roy Halladay acht innings te pitchen en keek vol ongeloof naar de prestatie van zijn vriend.

,,Roy kwam net naar mij toe om mij te feliciteren. We zijn goede vrienden, maar hij baalde enorm. Niemand had dit verwacht, maar ik moet zeggen dat ik vooraf al een goed gevoel had.”

Saillant is dat de Cardinals in de NLCS series nu treffen op de Milwaukee Brewers, een van de rivalen uit de NL Central, een divisie die voor aanvang van het seizoen nog als de zwakste van de National League werd aangemerkt.

Ook leuk om te lezen