Cardinals vs. Phillies. Dankzij collapse van de Braves

Door

De zwaar favoriete Philadelphia Phillies nemen het zaterdagnacht op tegen de St. Louis Cardinals in Game 1 van de NLDS. De Cardinals? Daar hadden toch de Atlanta Braves moeten staan? Daar zag het er lang naar uit, maar zo spannend de strijd in de AL Wild Card was, zo krankzinnig verliep de race in de NL Wild Card.

 

Het seizoen duurde een maand te lang voor de Braves. Ze verloren twintig van de laatste dertig wedstrijden en hadden in die periode een .203 slaggemiddelde. Daarnaast gaf het duo Jonny Venters en Craig Kimbrel niet meer thuis in de achtste en negende inning.

Venters had een 0-1 record met een 5.65 ERA en twee blown saves in de laatste dertig wedstrijden, Kimbrel had een 1-1 record met een 4.05 ERA en drie blown saves.

Een tegen argument voor de ineenstorting van de Braves is de blessure geweest van Nederlander Jair Jurrjens. De startende werper kende een uitstekend seizoen, kreeg zelfs een uitnodiging voor de All Star Game, maar kwam de laatste maanden niet meer in actie vanwege een knieblessure.

De Braves liepen voor de tweede keer op rij de play-offs mis door een slechte maand september. Het management reageerde direct door hitting coach Larry Parrish te ontslaan na één seizoen.

De Cardinals profiteerde van de collapse van de Braves en wisten 18 van de laatste 26 wedstrijden in winst om te zetten. Op de slotdag pakte zij de Wild Card nadat de Braves de zege uit handen gaven tegen de Phillies en zij zelf met 8-0 wonnen van de Houston Astros.

De Cardinals sturen vannacht startende werper Kyle Lohse op de heuvel. De Phillies beginnen met hun ace Roy Halladay.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen