Cardinals verslaan Rams in defensief duel, verliezen Stanton

Door

Arizona Cardinals v St Louis Rams

Het was alles behalve aantrekkelijk om naar te kijken, maar de Arizona Cardinals (11-3) zal het weinig deren. Na 60 minuten football, waarin zij samen met de St. Louis Rams (6-8) goed waren voor zes field goals en nul touchdowns, waren het de Cardinals die met een 12-6 overwinning van het veld afstapte.

Veel highlights waren er niet, omdat beide defensies domineerden, en ook omdat beide offenses zwaar teleurstelden. Cardinals-quarterback Drew Stanton gooide voor slechts 109 yards, terwijl Rams-quarterback Shaun Hill voor 229 yards en één interception gooide. Toch was er wederom een tegenvaller voor de Cardinals, want Drew Stanton – die eerder dit seizoen de plek innam van de geblesseerde Carson Palmer – zou de wedstrijd niet uitspelen na deze hit:

Stanton zou niet meer terugkeren, en het lijkt erop dat de Cardinals voor de tweede keer dit seizoen een quarterback zien uitvallen met een season-ending blessure.

Mocht het zo blijken te zijn, dan zal Ryan Lindley zijn plek overnemen. Lindley gooide in deze wedstrijd 4-uit-10 voor 30 yards, en heeft ondanks vier starts in 2012 nog nooit een touchdown gegooid (wel heeft hij zeven interceptions op zijn naam staan). Het andere alternatief zou dan Logan Thomas zijn, een rookie die tijdens de afgelopen draft in de vierde ronde werd gekozen, maar die volgens Bruce Arians nog niet klaar is om het over te nemen.

Ondanks de problemen rondom de positie van de quarterback, beleven de Cardinals dankzij deze overwinning wel het beste seizoen sinds 1975. Destijds speelden de Cardinals nog in St. Louis, en begon de ploeg ook met een 11-3 record. Door de overwinning lijkt Arizona ook vrijwel zeker te zijn van de play-offs, al is het maar de vraag hoe sterk de ploeg zal zijn als ook Drew Stanton niet meer terugkeert van zijn blessure.

Overigens waren er, typerend voor de wedstrijd, genoeg dingen die fout gingen. In het eerste geval begon Bruce Arians met zijn challenge flag te gooien terwijl hij geen challenge aan wilde vragen. Center Kyle Sendlein probeerde het foutje van zijn coach te maskeren:

En bij de Rams ging er helemaal veel mis. Zelfs een fietswedstrijd tussen Rams-legendes Kurt Warner, Marshall Faulk en Isaac Bruce, eindigde niet zoals gepland. Met name niet voor Isaac Bruce…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen