Cardinals verslaan ook Rams, verliezen Palmer

Door

St Louis Rams v Arizona Cardinals

Op de late avond werden er nog drie wedstrijden afgewerkt in de NFL. De Oakland Raiders (0-9) konden niet stunten tegen Peyton Manning en de Denver Broncos (7-2) terwijl de Seattle Seahawks (6-3) en de Arizona Cardinals (8-1) belangrijke overwinningen boekten in de strijd om de NFC West.

First Down

De Arizona Cardinals (8-1) beleven de beste seizoensstart sinds 1948. In Glendale hadden de Cardinals het lang moeilijk met de St. Louis Rams (3-6) maar ondanks alles sleepte de ploeg van Bruce Arians er toch een 31-14 overwinning uit.

Toch was er een grote klap die de Cardinals moesten verwerken. Quarterback Carson Palmer (die onlangs nog een contractverlening ondertekende) verliet de wedstrijd met een – schijnbaar ernstige – knieblessure (in 2006 scheurde hij eerder een kruisband aan zijn linkerknie).

Ondanks deze tegenslag kwamen de Cardinals, zoals gezegd, terug in de wedstrijd. Drew Stanton kwam het veld in en even later zette hij samen met receiver John Brown een voorsprong op het bord:

In de slotfase probeerden Austin Davis en de St. Louis Rams nog wat terug te doen, maar de defensie van de Cardinals maakte de wedstrijd af door meerdere turnovers te forceren, waaronder deze pick-six van Patrick Peterson:

En een fumble recovery van Antonio Cromartie:

Second-and-long

* Seahawks-runningback Marshawn Lynch deed zijn naam Beast Mode eer aan. Zijn Seattle Seahawks (6-3) wonnen met 38-17 van de New York Giants (3-6) en Lynch was hierin goed voor 140 rushing yards en maar liefst vier touchdowns. De Giants stonden halverwege de wedstrijd nog voor, maar de zwakte van de rushing defense brak de ploeg in de tweede helft op.

* Het was een gemakkelijke middag voor Peyton Manning en de Denver Broncos (7-2) die met 41-17 wonnen van de Oakland Raiders (0-8). Peyton Manning gooide maar liefst vijf touchdowns, terwijl de Raiders als team tot slechts offensive 222 yards kwamen. Rookie Derek Carr had het lastig tegen de Broncos-defense en gooide voor slechts 192 yards (de meeste hiervan kwamen in het laatste kwart), twee touchdowns (eentje in de absolute slotfase) en twee intercepties

Extra Point

Het was one of those days voor de Oakland Raiders. Hier passt Carr naar offensive lineman Khalif Barnes – iets wat uiteraard niet mag – waarna Barnes de bal weggeeft aan de Broncos:

De Seahawks-mascotte besloot een ander baasje te gaan zoeken in het publiek:

Carson Palmer met een illegale pass naar…zichzelf:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen