Cardinals stunten tegen Brady & de Pats

Door

De eerste grote verrassing van het seizoen vond zondagavond plaats in het Gillette Stadium in Foxborough. De New England Patriots stelden hevig teleur en zagen de Arizona Cardinals met 20-18 als verdiende winnaar van het veld afstappen. Voor de thuisploeg was het pas de eerste nederlaag in een seizoensopener sinds 2002, het jaar dat de Patriots het Gillette Stadium in gebruik namen.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. De Cardinals, die het seizoen vorige week waren begonnen met een 20-16 thuiszege op de Seattle Seahawks, hadden met nog iets meer dan één minuut op de speelklok de bal in bezit. Op dat moment beging Ryan Williams een fumble, waardoor Vince Wilfork deze kon veroveren. Met een 20-18 tussenstand op het bord leek die minuut genoeg te zijn voor quarterback Tom Brady om zijn ploeg in goede positie voor een fieldgoal te brengen.

Brady ging, logischerwijs, eerst voor de touchdown. Die leek al op de play twee te lukken, toen Danny Woodhead langs iedereen liep. Zijn touchdown werd echter afgekeurd, vanwege een holding call tegen Rob Gronkowski. Uiteindelijk bereikte Brady de 24 yards en spike’te hier de bal om zodoende kicker Stephen Gostkowksi de mogelijkheid te geven om de zege voor de Pats, die hun eerste wedstrijd met 34-14 van de Tennessee Titans wonnen, binnen te schieten.

Gostkowksi, nog perfect met vier uit vier fieldgoal pogingen, miste echter ruim. Hierdoor pakten de Cardinals, tot ongeloof van het thuispubliek, de winst. Voor Cardinals-quarterback Kevin Kolb moet de zege extra lekker smaken. Hij verving deze wedstrijd starting QB John Skelton, die met een gekneusde enkel moest toekijken. Slechts 15 van de 27 passes van Kolb kwamen aan, maar hij gooide wel een touchdownpass, liep er zelf één binnen en gooide geen interception.

Voor Wes Welker werd het ondanks de nederlaag toch een bijzondere avond. Door zijn vijf receptions deze avond heeft hij nu het record voor meeste receptions (562) in de geschiedenis van de Patriots.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen