Cardinals forceren beslissingsduel tegen Pirates

Door

Division Series - St Louis Cardinals v Pittsburgh Pirates - Game FourDe St. Louis Cardinals forceerden met een 2-1 overwinning op de Pittsburgh Pirates een beslissende vijfde wedstrijd in de NLDS. Cards’ startende werper Michael Wacha verloor in de achtste inning een no-hitter na het opgeven van een home run van Pedro Alvarez. De derde home run in deze serie van de derde honkman van de Pirates.

0nlds150Matt Holiday brak een pitchersduel in de zesde inning open voor de Cardinals met een two-run home run. De 22-jarige Wacha ging vervolgens door met het lam leggen van The Buccos aanval en leek af te steven op een no-hitter. Alvarez stak daar een stokje voor, maar de Cardinals’ bullpen stelde de overwinning veilig. Wacha gaf slechts één honkslag, één run en twee walks op in 7 1/3 innings met negen strikeouts.

De Cardinals hebben nu een 7-1 record over de laatste drie jaar in wedstrijden waarin een uitschakeling in de postseason dreigt. De beslissende vijfde wedstrijd staat woensdag op het programma in Busch Stadium. Adam Wainwright begint op de heuvel voor de Cardinals. De Pirates moeten hun startende werper nog bekend maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen