Capitals verrassen met aantrekken Vokoun

Door

Tomas Vokoun, de beste keeper die nog op de free agent-markt te vinden was, heeft onderdak gevonden bij niemand minder dan de Washington Capitals. In plaats van een lucratief meerjarige contract waarop de 35-jarige goalie had gehoopt, moet hij genoegen nemen met een eenjarig contract ter waarde van anderhalf miljoen dollar.

De ervaren Vokoun had verwacht dat hij afgelopen vrijdag, toen zijn contract met de Florida Panthers afliep en hij dus een free agent werd, zou worden bedolven onder vele aanbiedingen van clubs voor een contract van meerdere jaren en waarmee hij nog een laatste keer veel geld kon verdienen.

Deze stormvloed bleef echter uit en uiteindelijk moest hij doen met een contract waarmee hij slechts het ‘schamele’ bedrag van anderhalf miljoen euro gaat verdienen. Toch heeft dit contract ook zijn voordelen volgens Vokoun, aangezien hij nu voor een team gaat spelen dat een serieuze gooi kan doen naar de Stanley Cup.

Dit is namelijk iets dat de goalie in de afgelopen vier jaar niet heeft gedaan. Vier jaar geleden werd hij naar de Panthers getrade en deze club speelt, ondanks prima keeperswerk van Vokoun, de laatste jaren al in de onderste regionen van de Eastern Conference.

De veteraan krijgt met zijn contract bij de Capitals nu dus een kans om te schitteren bij topploeg: „Ik heb de afgelopen vier jaar vaak tegen de Capitals gespeeld en ik weet dus hoe goed ze zijn,” aldus Vokoun. „Ik weet zeker dat ik het er naar mijn zin ga hebben. Ik heb al vaker voor een goed team gespeeld maar nog nooit voor een team zo goed als Washington.”

Ondanks het vertrek van goalie Semyon Varlamov naar de Colorado Avalanche is het aantrekken van Vokoun toch een verrassende zet van de Capitals. In de persoon van Michael Neuvirth heeft de ploeg namelijk al een uitstekende goalie tussen de palen staan.

Na de schokkende sweep tegen de Tampa Bay Lightning in de afgelopen play-offs waren de Capitals toch op zoek naar wat meer ervaring in hun team. Onder meer Vokoun moet nu voor deze ervaring gaan zorgen en vast staat dat hij komend seizoen samen met Neuvirth een van de beste goalie-tandems binnen de NHL zal vormen.

Foto: blogs.denverpost.com

Ook leuk om te lezen