Capitals schakelen regerend kampioen Boston uit

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Washington Capitals hebben voor een verrassing gezorgd door de regerend kampioen Boston Bruins uit te schakelen. In game 7 was het voor beide ploegen alles of niks, de winnende goal van Joel Ward in overtime betekende alles voor de ploeg van coach Dale Hunter.

Eerste goal

In 2011 vonden er in de NHL play-offs zeven game 7’s plaats en elke keer dat zo’n wedstrijd gespeeld werd, won het team dat het eerste doelpunt maakte. Beide ploegen gingen dan ook vurig op zoek naar het openingsdoelpunt. Toeval of niet, maar de Capitals waren de ploeg die het eerste doelpunt maakte. Matt Hendricks veranderde een schot van John Carlson van richting en doelman Tim Thomas had daar geen passend antwoord op: 1-0.

Seguin

De Bruins schoten meer, maar dat leverde niet direct grote mogelijkheden op voor de regerend kampioen. Tyler Seguin vervulde daarin een opvallende rol. De forward was zeer actief en laat in de tweede periode werd zijn activiteit beloond. Seguin maakte er 1-1 van en beide ploegen stonden weer gelijk.

Overtime

Die stand bleef ook in derde periode staan en dat betekende dat een overtime de beslissing moest gaan brengen. Daarmee stond ook al vast, dat de wedstrijd net als de overige zes wedstrijden beslist zal worden met één doelpunt verschil. Nog nooit eindigden alle zeven wedstrijden met slechts één doelpunt verschil en dus schreven beide teams al NHL historie.

De overtime duurde niet lang. Al na drie minuten besliste Joel Ward de wedstrijd, met zijn eerste play-off doelpunt in deze serie. Opvallend feitje is dat drie van de zes teams die nu in de tweede zijn beland, eerder dit seizoen hun coach ontsloegen: De Capitals ontsloegen Bruce Boudreau in november, De St. Louis Blues ontsloegen in eerder die maand David Payne en in december ontsloegen de Los Angeles Kings John Stevens.

Highlights

Washington Capitals (7) – Boston Bruins (2)

Aankomende nacht staan de laatste twee duels op het programma in de eerste ronde van de play-offs. De New York Rangers nemen het om 01:00 op tegen de Ottawa Senators en om 02:30 gaan de Florida Panthers beginnen aan hun thuiswedstrijd tegen de New Jersey Devils.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen