Capitals in OT te sterk voor Blackhawks

Door

Zo ben je het ‘heetste’ team in de NHL, en zo heb je ineens een losingstreak van drie wedstrijden aan de broek. Na acht winstpartijen op rij zorgden de Washington Capitals voor de derde achtereenvolgende nederlaag voor de Chicago Blackhawks: 4-3 in OT.

Het was na afloop zoeken naar lichtpuntjes voor de Hawks. Die waren er, zij het schaars: er werd tenminste niet verloren tegen directe tegenstanders uit het Westen, en de overtime leverde tenminste nog een puntje op.

,,Maar dat is dan ook het enige”, wist coach Joel Quenneville. ,,We waren niet best. Washington daarentegen speelde hard en goed. Wij hadden wat vertraging in ons spel, en waren bij alle tegengoals ook een tikkeltje genereus.”

En de reden? Misschien dat de visite aan het Witte Huis de Blackhawks nog in de benen zat.

De gasten namen na vijf minuten spelen via Nick Leddy nog wel de leiding, maar al een minuut later zorgde Boyd Gordon voor de gelijkmaker. Kort voor het einde van de eerste periode bracht Jason Arnott de thuisploeg aan de leiding, 2-1.

De 2-2 van Tomas Kopecky, kort na het begin van het tweede bedrijf, bleef tot zes minuten in de derde periode op het bord staan.

Toen bracht Brooks Laich Washington opnieuw op voorsprong. Veertig seconden voor het verstrijken van de officiele speeltijd gaf Jonathan Toews Chicago alsnog hoop op de zege door dankzij een powerplay voor 3-3 te zorgen, maar in OT kroonde Mike Knuble (foto) zich namens de Capitals tot matchwinner.

,,Een fantastisch actie van Marcus Johansson”, aldus Knuble, doelende op de onzelfzuchtige Zweed die hem de assist had gegeven. ,,Het zou gemakkelijk voor hem zijn geweest om de puck door alles en iedereen heen op doel te rammen, maar hij behield het overzicht en put in on the tape.”

Een actie die duidelijk maakte dat de Capitals in aanvallend opzicht niet langer uitsluitend afhankelijk zijn Alex Ovechkin. Het gevaar komt vaak en van alle mogelijke kanten. ,,Echt iedereen heeft z’n aandeel”, constateerde coach Bruce Boudreau met genoegen.

Voor Chicago wordt het er allemaal niet gemakkelijker op. Op maandagavond wacht het weerzien met goalie Antti Niemi en zijn San Jose Sharks, die al op zondag in de Windy City arriveerden.

Washington daarentegen naderde de Philadelphia Flyers en de nummer een-positie in het Oosten tot op een punt.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Capitals en de Blackhawks.

Ook leuk om te lezen