Capitals en Maple Leafs winnen game 2

Door

New York Rangers v Washington Capitals - Game Two

De Washington Capitals hebben ook hun tweede thuiswedstrijd tegen de New York Rangers winnend af weten te sluiten. Na overtime werd het 0-1 en daarmee nemen de Capitals dus een 2-0 voorsprong in de serie. De Toronto Maple Leafs brachten de stand in hun serie op 1-1, door de Boston Bruins in TD Garden met 4-2 te verslaan.

Green OT hero

De Capitals hadden in reguliere speeltijd de meeste schoten op doel afgevuurd en kregen daarmee ook voldoende kansen, maar wisten deze allemaal niet te benutten. De grootste kans was misschien nog wel voor Marcus Johansson, die de puck in het lege doel had kunnen schuiven maar te lang wachtte met uithalen waardoor Ryan McDonagh en Henrik Lundqvist hem konden tegenhouden.

Aan de andere kant schoten de Rangers minder, maar zij hadden drie minuten voor het einde van periode 3 misschien wel de beste kans om de wedstrijd te beslissen. Rick Nash wurmde zich langs de verdediging van de Capitals en passeerde Braden Holtby met zijn schot, maar raakte de paal.

In overtime kregen de Rangers een powerplay, maar voor de zevende keer in deze serie wisten de Rangers hier niet mee te doen. De Capitals stonden in het reguliere seizoen 27ste in de NHL als het gaat om het killen van penalty’s. Deze zwakte werd toen al opgevangen met een sterke powerplay en die powerplay bezorgde de Capitals ook in deze wedstrijd de winst. Mike Green zorgde na acht minuten overtime voor de winnende en enige treffer vanaf de blauwe lijn.

Lupul en Kessel belangrijk

De Toronto Maple Leafs boekten een 4-2 zege en zij dankten dat met name aan hun sterspelers Joffrey Lupul en Phil Kessel. Lupul zette zijn team op voorsprong in periode 2 met twee treffers na de openingstreffer van Nathan Horton. Phil Kessel, die vier jaar geleden nog van de Bruins naar de Leafs ging in een trade, maakte de 3-1. Het was pas zijn eerste 5 tegen 5 doelpunt in 24 confrontaties met de Bruins sindsdien. In die tijd had hij zijn ploeg enkel pijn gedaan met drie powerplay goals.

Johnny Boychuk deed nog wat terug namens de Bruins, maar het slotakkoord was voor James van Riemsdyk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen