CAO NHL officieel goedgekeurd

Door

Owners And Players Meet To Discuss NHL Lockout

De NHL zou de NHL niet zijn als het niet nog even had geduurd, maar na een lange dag vergaderen is gisteravond de zogenaamde memorandum of understanding ondertekent door commissioner Bettman (foto) en de afvaardiging van de NHLPA. Daarmee kwam er na 119 dagen officieel een einde aan de lock-out. Eerder op de dag hadden de spelers al hun goedkeuring voor de CAO gegeven.

Zowel de clubs als spelers hebben de nieuwe CAO met overweldigende meerderheden goedgekeurd. De clubs waren zelfs unaniem akkoord, terwijl bij de spelers van de circa 800 mogelijke stemmers er slechts twaalf tegen stemden en 84 hun stem niet uitbrachten. De tekst van de CAO is echter nog niet helemaal rond en mede daarom is er een memorandum getekend, waarin alle noemenswaardige kwesties zijn samengevat en die beide partijen tekenen als tijdelijke overeenkomst.

Nu de hele kwestie officieel achter de rug is kunnen teams weer beginnen met spelers ruilen, eigen spelers bijtekenen, free agents contracten aanbieden en tevens hun training camps openen. De meeste clubs zullen vandaag, zondag 14 januari, al met officiële trainingen beginnen in navolging op het openen van de trainingcomplexen eerder deze week.

Gisteravond al plaatsten vrijwel alle clubs hun speelschema’s op hun websites, waarbij de clubs gemiddeld één wedstrijd per 2,04 dagen spelen. Dat was, zo berekende sportjournalist Eric Duhatschek gisteravond, 2,23 dagen in het originele speelschema.

Vanwege het aangepaste speelschema, is de trade deadline voor dit seizoen vastgesteld op 3 april. Het seizoen opent volgende week zaterdag met onder meer Pittsburgh tegen Philadelphia als smaakmaker.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen