Canucks winnen opnieuw, Blackhawks verliezen punt

Door

Minnesota Wild v Vancouver Canucks

De Vancouver Canucks hebben thuis tegen de Minnesota Wild hun zesde opeenvolgende overwinning geboekt. In reguliere speeltijd werd het 1-2. De Chicago Blackhawks zagen in eigen huis de Anaheim Ducks de overwinning meeslepen na een shootout.

Debuterende doelman

Darcy Kuemper mocht tegen de Canucks zijn debuut maken in de NHL, omdat Josh Harding afwezig was vanwege symptomen van multiple sclerose. Hoewel de debutant het goed deed, was het concullega Roberto Luongo die met enkele fraaie reddingen in de derde periode de show stal en de overwinning bij mocht schrijven.

De Chicago Blackhawks verloren hun derde punt van het seizoen. De Anaheim Ducks hadden de Hawks graag voor het eerst dit seizoen in reguliere speeltijd willen verslaan, maar mochten uiteindelijk blij zijn dat dit na een shootout lukte.

Met nog 2:40 te gaan in reguliere speeltijd maakte Cogliano gelijk, waarna de Ducks in OT nog 3:50 in de PK moesten zien te overleven. Dat lukte, waarna de aanvallers in de shootout foutloos bleven. Het was de zesde wedstrijd waarin rookie Viktor Fasth startte, Fasth won tot nog toe al zijn wedstrijden in de NHL.

De San Jose Sharks verloren na overtime met 0-1 van de Nashville Predators en staan zodoende nog altijd zonder overwinning in de maand februari. Colin Wilson was de matchwinner voor de Predators. De Dallas Stars waren mede dankzij een sterke derde periode met 4-1 te sterk voor de Edmonton Oilers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen