Canucks winnen ook tweede wedstrijd

Door

In de finale van de Western Conference hebben de Vancouver Canucks een 2-0 voorsprong genomen door ook de tweede wedstrijd tegen de San Jose Sharks te winnen. Door de ruime 7-3 overwinning in de eigen Rogers Arena reizen de Canadezen met een goede uitgangspositie af naar Californië voor de volgende twee duels.

In dit tweede duel lieten de gebroeders Sedin weer de vorm zien die zij in het reguliere seizoen vaker hadden geëtaleerd. Met twee (power play-)goals voor Daniel en drie assists voor Henrik lijken de broers na een moeizame start in de play-offs op tijd in vorm te zijn voor hun team.

In de eerste periode waren de beide ploeg bijzonder aan elkaar gewaagd en het spel golfde dan ook op en neer. Na tweeëneenhalve minuut namen de bezoekers de voorsprong via een power play-goal van Logan Couture. Acht minuten later hadden de Canucks de achterstand echter alweer omgebogen in een 2-1 voorsprong door goals van Daniel Sedin en Raffi Torres.

Beide teams gingen uiteindelijk toch met een gelijke stand de kleedkamers in voor de eerste onderbreking aangezien ook Patrick Marleau wist te profiteren van een man-meersituatie en met een wrist shot voor de 2-2 tekende.

Vanaf het tweede bedrijf begonnen de Canucks de wedstrijd meer en meer naar hun hand te zetten. In deze tweede periode leverde dat nog maar één goal op, van Kevin Bieksa, maar in de slotperiode resulteerde dit in vier ‘unanswered’ goals. Achtereenvolgens vonden Chris Higgins, Daniel Sedin, Aaron Rome en Mason Raymond het net achter Antti Niemi en liep de thuisploeg dus uit naar een zeer grote voorsprong.

Heethoofd Ben Eager, die verantwoordelijk was voor twee power plays waaruit de Canucks wisten te scoren, scoorde in de slotfase nog wel de 7-3 maar de wedstrijd was toen natuurlijk allang al beslist.

Sharks-coach Todd McLellan had wel een verklaring voor de nederlaag: „De Canucks vertoonde gewoonweg meer strijd dan wij. In deze fase van het seizoen moet je voor elke meter willen strijden en zeer vastberaden zijn om te winnen. En als je tegen dit team achter de feiten aan moet lopen, leg je het af. Daarvoor zijn ze nu eenmaal te goed.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canucks en de Sharks:

Foto: murfreesboroadvertising.com

 

Ook leuk om te lezen