Canucks schakelen Predators uit

Door

De Vancouver Canucks hebben zich als eerste team geplaatst voor de finale van de Western Conference. In de zesde wedstrijd van de halve finale tegen de Nashville Predators afgelopen maandag waren zij met 1-2 te sterk en daarmee brachten zij de eindstand in de series op 4-2.

Afgelopen zaterdag hadden de Canucks al de kans om de series in eigen huis te beslissen maar toen liepen zij tegen een 3-4 nederlaag aan tegen de Predators. Maandagavond was het in Nashville dan toch raak voor de mannen van Alain Vigneault en zoals wel vaker deze series speelde Ryan Kesler een belangrijke rol in de overwinning.

De center scoorde zelf dan wel niet deze wedstrijd, hij was wel de aangever bij allebei de doelpunten van zijn ploeg. Met deze twee assists was Kesler in deze series bij elf van veertien goals van de Canucks betrokken.

De Canadezen gingen voortvarend van start in de Bridgestone Arena van de Predators. Binnen tien minuten stonden ze namelijk al met 0-2 voor door doelpunten van Mason Raymond en Daniel Sedin, waarbij de laatste scoorde tijdens een power play-situatie.

Toch waren het de Predators die de overhand hadden in de eerste twee periode. Dit bleek ook wel uit de schotverhoudingen, want gedurende de eerste veertig minuten kwam Nashville tot achttien schoten en Vancouver tot slechts negen.

Canucks-goalie Roberto Luongo kende echter weer een prima avond en wist vrijwel alle inzetten van de Predators te keren. Alleen op een schot van David Legwand vroeg in de tweede periode moest hij het antwoord schuldig blijven, waardoor Vancouver met een 1-2 voorsprong aan de derde periode begon.

In de slotperiode trokken de Canucks zich terug in de defensieve stellingen en deden ze er alles aan om de voorsprong te verdedigen. Dit lukte bijzonder goed, want de thuisploeg kwam tot slechts zes schoten en kwam gewoonweg niet meer in de gelegenheid om de gelijkmaker te produceren.

Na deze overwinning bereikten de Canucks dus voor het eerst in zeventien jaar de finale van de Western Conference en kan het nu rustig af gaan wachten of ze het tegen de Detroit Red Wings of de San Jose Sharks moeten gaan opnemen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Predators en de Canucks:

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen