Canucks pakken openingswedstrijd

Door

Twee dagen na hun sensationele winst in de eerste ronde op de Chicago Blackhawks moesten de Vancouver alweer aantreden tegen de Nashville Predators voor de openingswedstrijd in de halve finale van de Western Conference.

In deze wedstrijd hoefden de Canucks niet zo diep te gaan als tegen de Blackhawks. Eén doelpunt bleek namelijk genoeg, want de Predators waren niet bij machte om het Canucks-goalie Roberto Luongo en zijn verdediging echt lastig te maken.

Het enige doelpunt viel halverwege de tweede periode; de Predators kregen de puck niet goed uitverdedigd waardoor Kevin Bieksa een nieuwe aanval op kon zetten. Met een fraaie pass zorgde hij ervoor dat de Canucks met drie aanvallers op één verdediger af konden gaan. Maxim Lapierre speelde de situatie goed uit, want hij gaf de puck aan de vrijstaande Chris Higgins en die liet Predators-goalie Pekka Rinne kansloos met een wrist shot.

Deze goal was meer dan verdiend, want gedurende de eerste twee periodes hadden de Canucks duidelijk het beste van het spel. De Predators kwamen er bijna niet aan te pas en dat bleek wel uit de schotverhoudingen.

In veertig minuten speeltijd liet de thuisploeg zesentwintig schoten los op doel en hun tegenstanders slechts elf. Het was dan ook aan de uitstekende Rinne te danken dat het bij de tweede onderbreking slechts 1-0 stond.

Halverwege de derde periode begonnen de Predators wat van zich af te bijten. De bezoekers kwamen nu tot negen schoten en hielden de Canucks tot slechts vier doelpogingen. Het mocht echter allemaal niet baten, want Luongo was niet onder de indruk en hield zijn doel voor de tweede keer in de play-offs schoon, al had hij ook het geluk dat Predators-captain Shea Weber voor open doel net over schoot.

Canucks-coach Alain Vigneault was tevreden over het vertoonde spel: „Ik denk dat we nog wel vaker hadden kunnen scoren. Ik ben tevreden over de manier waarop we speelden, zeker na al die emotionele wedstrijden. We waren agressief richting hun goal, helaas was hun goalie in een grootse vorm.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canucks en de Predators:

Foto: sports-betting-journal.com

 

Ook leuk om te lezen