Canucks leider Western Conference na zege op Sharks

Door

Na bijna vier jaar lang niet te hebben gewonnen uit bij de San Jose Sharks was het vannacht dan toch zover voor de Vancouver Canucks. Het team waarin de Zweedse Sedin tweeling en goalie Luongo wekelijks excelleren komt hiermee aan de leiding van de Western Conference met 55 punten. Niet alleen wisten de Canucks de leiding te pakken in de Western Conference, tevens blijft ook hun zegereeks van acht wedstrijden, momenteel de langste van elk NHL team, voortduren.

Alex Burrows die in San Jose de winnende 4-3 knap wist binnen te tikken, gaf na afloop van de wedstrijd aan dat de overwinningen en leiding in de Western Conference erg goed voelen, maar dat het team zich altijd zonder veel gedoe op de volgende wedstrijd wil focussen. ,,Daar voelen we ons erg goed bij,” aldus Burrows.

Ook de Zweedse tandem liet deze wedstrijd weer van zich horen. Daniel Sedin scoorde de eerste goal van de wedstrijd en zijn eenentwintigste van het seizoen op aangeven van zijn broer Henrik. ,,’Het betekent veel voor deze groep om hier na een goede wedstrijd ook eindelijk eens winnend van het ijs te schaatsen Helemaal omdat de Sharks een sterke en geduchte concurrent zijn,” sprak Henrik Sedin na de wedstrijd.

De Sharks blijven na de nederlaag in eigne huis vierde staan in de Western Conference en tweede in de Pacific Division achter de Dallas Stars.

Foto: faceoff.com

Ook leuk om te lezen