Canucks beëindigen winning streak Red Wings

Door

Na een winning streak van 23 wedstrijd in eigen huis weten de Detroit Red Wings sinds gisteravond weer wat verliezen is in de Joe Louis Arena. Voor het eerst in 112 dagen stapte de thuisploeg namelijk niet als overwinnaar van het ijs, maar moesten zij hun meerdere erkennen in de Vancouver Canucks, die na een shootout met de twee punten aan de haal gingen.

De wedstrijd was op papier al een topper aangezien de nummers een en twee van de Western Conference (en zelfs van de hele league) het tegen elkaar opnamen. De beide teams stelden de fans niet teleur, want ze schotelden hen een prachtig duel voor.

In de eerste periode waren de bezoekers de bovenliggende partij, wat wel blijkt uit heet aantal schoten. De Canucks kwamen namelijk tot zeventien schoten in de eerste twintig minuten, terwijl de Red Wings het moesten doen met slechts vijf. Helaas voor de Canadezen werden al hun schoten gestopt en was een van de doelpogingen van de thuisploeg wel raak. Darren Helm wist de puck in zijn eigen verdedigingsvak te onderscheppen, snelde naar het vijandelijke doel en schoot de puck onberispelijk achter Roberto Luongo.

In de tweede periode waren de rollen precies omgedraaid. De Red Wings hadden nu de overhand (vijftien schoten tegen acht), maar het waren de Canucks die nu wisten te scoren via Daniel Sedin. En waar Detroit-goalie Jimmy Howard zijn ploeg in de eerste periode op de been hield, waas het in het tweede bedrijf de beurt aan Luongo om de excelleren. Vooral in de hectische slotfase leek zijn goal wel een schiettent, maar hij hield zich knap staande met enkele fraaie reddingen waardoor de beide ploegen met een gelijke staan de derde periode begonnen.

Hierin brak de strijd pas echt los en het waren de Red Wings die als eerste weer op voorsprong kwamen. De deze week aangetrokken Kyle Quincey (hij kwam over in een trade met de Tampa Bay Lightning) fleurde zijn rentree (Quincey werd in 2003 door de Red Wings gedraft) op met een goal na een mooie steekpass van Justin Abdelkader.

Zeven minuten later kwamen de Canucks weer op gelijk hoogte nadat een strakke pass van Cody Hodgson via de schaats van Niklas Kronwall achter Howard in het doel verdween. Langs konden de bezoekers echter niet genieten van hun gelijkmaker, want twintig seconden later zorgde Abdelkader voor de derde voorsprong van de Red Wings deze wedstrijd.

Lange tijd leek dit ook de winnende treffer te worden maar zestien seconden voor het eindsignaal was het toch wederom Daniel Sedin die het net wist te vinden en zo dus alsnog een verlenging afdwong. Nadat hierin niet meer werd gescoord, moest een shootout dus de beslissing brengen. En deze kwam er uiteindelijk ook bij de zesde schaatser, want Alexandre Burrows was de enige die scoorde en daarmee bezorgde hij zijn Canucks de fel bevochten overwinning.

„Dit is meer dan indrukwekkend,” aldus Red Wings-coach Mike Babcock over de winning streak van 23 wedstrijden van zijn team. „Het doet er niet toe in welke tijd deze streak is neergezet en ik vergelijk deze nergens mee, maar het is gewoon een zeer goede prestatie van het team en we zijn er dan ook erg blij mee. Dit geeft ons in ieder geval erg veel vertrouwen voor de play-offs, maar voorlopig moeten we ons weer gewoon op ons spel gaan richten.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Red Wings en de Canucks:

Ook leuk om te lezen