Canadiens dwingen zevende wedstrijd af

Door

Na drie achtereenvolgende nederlagen tegen de grote rivaal Boston Bruins leken de Montreal Canadiens rijp voor de sloop. Toch wisten zij met behulp van twee effectieve power plays en een uitmuntende goalie uitschakeling vooralsnog te voorkomen en een beslissende zevende wedstrijd af te dwingen.

Halverwege het eerste bedrijf nam de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong. Op het moment dat de Bruins twee mensen in de penalty box hadden zitten, bleven de Canadiens geduldig zoeken naar het gaatje in de defensie van de opponent. Uiteindelijk was het Michael Cammalleri die dit gaatje vond en hij schoot de puck achter goalie Tim Thomas.

De tweede periode was nog maar net begonnen of de gelijkmaker stond al op het bord. Binnen een minuut nadat de scheidsrechter de puck voor de eerste keer had laten vallen in deze periode wist Dennis Seidenberg na een actie vanachter het vijandelijke doel Montreal-goalie Carey Price te passeren.

Vijf minuten later nam Montreal echter weer een voorsprong en wederom gebeurde dit tijdens een 5-on-3 power play. Dit keer was Brian Gionta er als de kippen bij om de rebound van een schot van Scott Gomez achter Thomas te werken.

In het restant van de wedstrijd ging Boston fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals wel vaker deze series verkeerde Price in bloedvorm. In de slotperiode wist hij alle elf schoten die hij op zich afgevuurd zag worden te keren en daarmee had hij dus een groot aandeel in de overwinning van zijn team.

Dit werd erkend door zijn coach Jacques Martin: „Carey was zonder twijfel voortreffelijk vandaag. Hij heeft elke wedstrijd goed gespeeld en ons de kans gegeven om wedstrijden te winnen. Dat is naar mijn mening een essentieel onderdeel in de play-offs.

Veel tijd om te genieten van deze overwinning is er niet voor Montreal, want de zevende wedstrijd staat al op woensdagavond gepland in Boston.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Canadiens en de Bruins:

Foto: reuters.com

 

Ook leuk om te lezen