Canadiens aan kop na vijfde winstpartij op rij

Door

Montreal Canadiens v New York Rangers

De Montreal Canadiens hebben met een uitzege in Madison Square Garden de koppositie in de Eastern Conference overgenomen. Tegen de New York Rangers werd een 3-1 score behaald. Een goede wedstrijd was het echter allerminst.

De Canadiens speelde hun tweede wedstrijd in twee dagen tijd en leken in de eerste periode zeer vermoeid. Dat leverde drie schoten op, tegenover vijf van de New York Rangers, die ook al niet best speelden. Coach John Tortorella sprak van “een van de slechtste hockey wedstrijden waar ik ooit bij betrokken ben geweest van beide kanten”.

Tortorella zei er eveneens bij dat de Canadiens wel de betere ploeg van de twee was. Dat kwam in de derde periode ook op het scorebord tot uitdrukking. Alex Galchenyuk maakte het winnende doelpunt Raphael Diaz bezegelde het lot van de Rangers met een empty netter.

New York speelde overigens zonder Rick Nash. De superster besliste vlak voor de wedstrijd dat hij niet fit genoeg was om te spelen, maar details over zijn blessure zijn niet bekend.

Op de ranglijst zakten de Rangers naar plaats 9 en zagen de Tampa Bay Lightning voorbij flitsen na hun 4-2 overwinning in eigen huis tegen de Toronto Maple Leafs. De Ottawa Senators liepen verder weg bij de achtste plaats met een 3-1 overwinning in eigen huis tegen de New York Islanders.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen