Camerabeelden nekken Penguins

Door

Philadelphia Flyers v Pittsburgh PenguinsDe Philadelphia Flyers hebben rivaal Pittsburgh Penguins in een geweldige wedstrijd in Pittsburgh met 5-6 verslagen. Het leek de wedstrijd van de laatste seconden van de tweede en de eerste seconden van de derde periode te worden, maar het liep wat anders.

De Penguins begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen al vroeg op 1-0. Vervolgens moest er via camerabeelden beslist worden of Flyers-goalie Ilya Bryzgalov een schot van Malkin voor de lijn had gevangen. Inconclusive luidde het oordeel van de refs, dus geen goal. Even later scoorde Evgeny Malkin alsnog de 2-0, vijf seconden voordat de Penguins powerplay zou eindigen. Binnen exact één minuut scoorde Philadelphia twee keer, waardoor het na de eerste periode 2-2 stond. Op 9.9 seconden voor het einde van de tweede periode kwam Philadelphia zelfs op 2-3 en 18 seconden in de derde periode stond het 2-4. Daarmee leek de winst voor de Flyers binnen.

Tumultueuze derde periode

In een knotsgekke derde periode kwam Pittsburgh echter terug tot 4-5 en leek het in een 5-on-3 powerplay zelfs gelijk te hebben gemaakt. Helaas voor de Penguins was op camerabeelden te zien dat Chris Kunitz de puck met de schaats tegen het net trapte en dus werd de goal afgekeurd. Met iets meer dan twee minuten op de klok maakte Brandon Sutter er toch nog een tied game van. Net op het moment dat je dacht dat het gelijk zou blijven en je even tijd had om met je ogen te knipperen, legde Jakub Voracek met zijn derde goal de winnende treffer achter de zeer matig keepende Tomas Vokoun.

De ploegen zullen elkaar dit seizoen nog twee keer tegenkomen, één keer in Pittsburgh en één keer in Philadelphia. De onderlinge tussenstand is 1-1, waardoor er wat het reguliere seizoen betreft nog geen beslissing is gevallen in ‘The Battle of Pennsylvania’.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen