Calgary Flames ruim voorbij Phoenix Coyotes

Door

Phoenix Coyotes v Calgary Flames

De Calgary Flames hebben dure punten van de Phoenix Coyotes afgesnoept. De laagvlieger won in eigen huis met 1-4 van de Coyotes, die daarmee verzuimen om aansluiting te houden met de top van de Pacific Division.

Keith Yandle bracht de bezoekers vroeg in de wedstrijd nog wel op het goede spoor. Daarna waren het echter de Calgary Flames die in eigen huis de dienst uitmaakten. TJ Brodie zette zijn ploeg vlak voor het einde van de eerste periode naast de Coyotes.

Dit mentale voordeel werd in de tweede periode optimaal benut door een 1-3 voorsprong te nemen. Mikael Backlund en de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Mark Giordano zorgden voor een ruime marge. Lee Stempniak besliste in periode 3 met een shorthanded goal de wedstrijd definitief.

De Phoenix Coyotes hebben met 36 punten uit 28 wedstrijden nu een achterstand van 4 punten ten opzichte van de nummer 3 in de Pacific Division, de Los Angeles Kings. De Calgary Flames staan in diezelfde divisie op ruime afstand. De nummer 6 van de Pacific Division behaalde in 27 wedstrijden 24 punten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen