Cabrera en Posey winnen MVP Awards

Door

Miguel Cabrera is donderdag uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de American League. De honkballer van de Detroit Tigers troefde in de stemming Mike Trout af van de Los Angeles Angels. Cabrera ontving 22 van de 28 stemmen voor de eerste plaats, terwijl er vooraf een nek-aan-nek race was voorspeld.

De 29-jarige slugger uit Venezuela leidde zijn ploeg naar de World Series en veroverde de Triple Crown voor het eerst sinds 1967 met een .330 slaggemiddelde, 44 homeruns en 139 binnen geslagen punten. De traditionele cijfers gaven de doorslag in de stemming, want fans die kijken naar de nieuwe statistieken, sabermetrics, vonden dat de prijs naar Trout moest gaan.

De 21-jarige rookie scoorde de meeste runs (129), stal de meeste honken (49) en noteerde de beste WAR (10.6), een categorie die meet hoe belangrijk een speler is voor zijn team, zowel aanvallend, als honkloper en verdedigend. “Ik maakte mij een beetje zorgen”, gaf Cabrera toe. “Ik dacht dat Trout ging winnen omdat ze zijn cijfers boven die van mij zouden zetten.”

Bekroning voor Posey

Buster Posey werd uitgeroepen tot de MVP van de National League. De 25-jarige catcher van de San Francisco Giants had een .336 slaggemiddelde met 24 homeruns en 103 binnen geslagen punten.

De beste rookie van 2010 leidde zijn ploeg naar de World Series-titel en herstelde zich van een dramatisch verlopen seizoen in 2011. Posey brak een botje in zijn linkerbeen en scheurde meerder banden af in zijn enkel toen hij in botsing kwam met een honkloper.

Overige Awards

Dickey en Price uitgeroepen tot beste werper

Johnson en Melvin Managers of the Year

Trout en Harper winnen Rookie of the Year Award

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen