Burnett vs. Porcello: slechter kan het niet

Door

Voor iedereen die de play-off wedstrijd met de meest gescoorde runs wil zien zal vanavond lang op moeten blijven. De New York Yankees nemen het dan in game 4 van de ALDS in Detroit op tegen de Tigers, die met een overwinning doorstoten naar de ALCS. Het is het gevecht tussen twee runmachines: AJ Burnett en Rick Porcello.

Het kan bijna niet anders dan dat dit het slechtste pitchers duel van deze postseason wordt. AJ Burnett, pispaal van menig Yankee-fan, eindigde het seizoen met het derde hoogste ERA* (twee keer op ERA klikken om de lijst te zien) in de Major Leagues met 5.15. Hij moest alleen Fausto Carmona (5.25) van de Cleveland Indians en Brad Penny (5.30) van de Tigers voorlaten. Om het allemaal nog een beetje erger te maken is Burnett na Alex Rodriguez, CC Sabathia en Mark Teixeira de best betaalde Yankee met 16.5 miljoen dollar in 2011.

Dan Porcello. Porcello was in de draft van 2007 een sure thing. Hij werd pas als 27e gekozen, maar dat had meer te maken met het vele geld dat hij vroeg dan met talent. Hij zou een ace worden. Inmiddels zijn we vier jaar verder en is Porcello 22 jaar. Tijd zat nog om zijn beloftes in te lossen. Dat deed hij echter niet dit jaar. Met een 4.75 ERA staat hij tiende in de ranglijst slechte ERA’s. De kans is groot dat hij het vannacht lastig gaat hebben tegen de hard hitting Yankees.

Een slechtere pitching-matchup is deze oktober niet mogelijk, aangezien er slechts één pitcher in de play-offs slechter is dan de twee. Dat is de eerder genoemde Penny, en hij zit momenteel in de bullpen van de Tigers.

Al met al belooft de wedstrijd van vannacht veel vuurwerk op te leveren. Maar het kan ook 1-0 worden. Want baseball is onvoorspelbaar. En daarom houden we van deze sport.

* John Lackey van de Boston Red Sox zou deze lijst kunnen aanvoeren, maar omdat hij twee innings te kort komt voor het minimum van 162 innings (één per wedstrijd) valt hij af.


Ook leuk om te lezen