Bumgarner leidt Giants met complete game naar NLDS

Door

Wild Card Game - San Francisco Giants v Pittsburgh Pirates

De San Francisco Giants wonnen vannacht gemakkelijk van de Pittsburgh Pirates. In Pittsburgh werd het 8-0. Giants-pitcher Madison Bumgarner blonk uit. Hij gooide een complete game en kreeg maar vier hits tegen.

Vooraf verwachtte iedereen een spannende wedstrijd tussen beide teams. De Pirates waren in vorm en ook de Giants speelden goed aan het eind van het reguliere seizoen.

Grand slam
De eerste drie innings gingen gelijk op. Vervolgens zou San Francisco in de vierde inning op voorsprong komen dankzij een grand slam homerun van Brandon Crawford. Ook eerste honkman Brandon Belt speelde een goede wedstrijd. Hij noteerde drie binnengeslagen punten. Catcher Buster Posey zorgde met een single voor het laatste punt.

Startende werpers
Bumgarner gooide in negen innings tien strikeouts, één keer vier wijd en kreeg daarnaast maar vier honkslagen tegen. Volgens baseball-reference.com was dit pas de tiende shutout met minstens tien strikeouts en maar één keer vier wijd in de geschiedenis van de play-offs.

Edinson Volquez stond vijf innings op de heuvel voor de Pirates. De pitcher kreeg vijf earned runs tegen. Verder noteerde hij drie strikeouts en drie keer vier wijd.

Volgende tegenstander
De Giants spelen morgen de eerste wedstrijd in de NLDS tegen de Washington Nationals. De wedstrijd begint om 21:00 (Nederlandse tijd).

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen