Bulls in overtime langs Heat

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Miami Heat at Chicago Bulls, 96-86 OT

De twee beste teams in de Eastern Conference stonden tegenover elkaar en dat bleek. Qua sfeer leek het bijna een play-offduel. Niet zo gek aangezien de Bulls met nog zeven wedstrijden op het programma een bijna beslissende voorsprong van drie duels konden nemen op de Heat. En dat met wat kunst en vliegwerk ook deden.

Derrick Rose was weer terug bij de Bulls, maar was een non-factor. De regerend MVP scoorde met twee punten (één op dertien schoten) zijn laagste aantal in zijn loopbaan en zat tijdens de vijf minuten overtime op de bank. Daarentegen maakten de reserves het verschil deze wedstrijd. Dat de Bulls kunnen winnen zonder Rose is al langer bekend en dat bewezen de mannen van coach Tom Thibodeau nu ook. De bank van de Heat was met zeven punten nergens tegen de 49 punten van de Chicago-reserves.

Toch bevond Miami zich in de laatste minuut van de reguliere speeltijd in de ideale positie om de wedstrijd te winnen. James (30 punten, 6 rebounds, 5 assists) scoorde een driepunter die Miami een 83-81 voorsprong gaf. Nadat Luol Deng een driepunter miste kreeg James twee kansen om de zege veilig te stellen. Eerst miste hij een jumpschot. Daarna miste hij met elf seconden op de klok één van zijn twee vrije worpen, waardoor de Bulls nog een kans hadden. En CJ Watson benutte die kans met een knappe driepunter. Wade miste vervolgens in de slotseconde nog een schot dat Miami de zege had bezorgd.

In de overtime waren de krachten bij James, Wade en Bosh, die samen combineerden voor 71 punten, op en werden ze met 12-2 weggespeeld. Chicago raakte vijf van zijn eerste zes schoten en Miami was gezien. De twee teams spelen volgende week donderdag voor de vierde en laatste keer in het reguliere seizoen tegen elkaar. En dan is het wachten op de te verwachten confrontatie in de play-offs in de finale van de Eastern Conference.

Detroit Pistons at Charlotte Bobcats, 109-85

Los Angeles Clippers at Minnesota Timberwolves, 95-82

Memphis Grizzlies at San Antonio Spurs, 97-107

Dallas Mavericks at Golden State Warriors, 112-103

Ook leuk om te lezen