Buffalo Bills versterken zich ook met Matt Cassel

Door

Detroit Lions v Minnesota Vikings

Nadat de Buffalo Bills afgelopen nacht runningback LeSean McCoy wisten los te weken bij de Philadelphia Eagles, hebben de Bills zich ook versterkt met quarterback Matt Cassel.

Hij zal waarschijnlijk de startende quarterback worden in Buffalo met E.J. Manuel als backup. De Vikings ontvangen draft picks. Welke dat zijn is nog niet duidelijk.

De 32-jarige Cassel komt over van de Minnesota Vikings, waar hij op een zijspoor was beland, nadat hij zijn voet brak in de derde wedstrijd van het seizoen en de rest van het jaar moest missen. Zijn opvolger Teddy Bridgewater deed het vervolgens zo goed dat Cassel geen aanspraak meer maakte op de positie van startende quarterback.

Terugkeer in AFC East
Cassel staat vooral bekend om het enige volledige seizoen dat hij speelde. In 2008 mocht hij Tom Brady bij de New England Patriots vervangen toen nummer twaalf zijn kniebanden scheurde in de eerste wedstrijd van het seizoen. Cassel wist er vervolgens een 10-5 record uit te persen, wat echter niet genoeg was voor een trip naar de play-offs.

Na ook nog vier jaar bij de Kansas City Chiefs en twee jaar bij de Vikings is het W-L record van Cassel 33-38.

Bills
Ondertussen smeedt Rex Ryan bij de Bills een kloon van de Jets waar hij zo’n vijf jaar geleden twee keer de AFC Championship Game mee haalde.

De Bills hebben nog steeds een ontzettend goede defense en hebben offensief met wide receivers Sammy Watkins en Robert Woods en runningbacks McCoy en Fred Jackson genoeg kwaliteit om de play-offs te halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen