Buccaneers zetten Josh Freeman op de bank

Door

Tampa Bay Buccaneers v New England Patriots
Niet geheel verrassend hebben de Tampa Bay Buccaneers besloten quarterback Josh Freeman op de bank te zetten. Hij wordt vanaf zondag vervangen door rookie Mike Glennon.

Coach Greg Sciano zei na de nederlaag tegen de New England Patriots zondag nog dat hij er niet over peinsde Freeman te wisselen.

Geruchten
De switch speelt al een tijdje, nadat Freeman door zijn teamgenoten niet tot team captain werd verkozen en wide receiver Vincent Jackson en guard Davin Joseph wel. Dat leidde weer tot een ‘players only meeting’ waarna de spelers coach Sciano beschuldigden van verkiezingsfraude.

Freeman
Freeman was de quarterback voor de Bucs sinds midden in zijn rookie jaar in 2009. In bijna vier seizoenen heeft Freeman een 24-35 record verzameld en speelden de Buccaneers vooral erg wisselvallig. Dit is het laatste jaar van Freemans rookie contract.

Florida State v North Carolina StateGlennon
De 23-jarige Glennon van North Carolina State werd dit jaar als 73e gedraft. Hij zal zijn debuut aankomende zondag maken tegen de Arizona Cardinals.

De Bucs hebben een bye in week vijf, wat de coaching staff dan twee weken de tijd geeft om het spel van Glennon te analyseren, alvorens de Buccaneers het op gaan nemen tegen de Philadelphia Eagles.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen