Buccaneers winnen bij Vikings

Door

De Tampa Bay Buccaneers hebben hun eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen door in Minneapolis de Vikings met 36-17 te verslaan. De Bucs hebben nu twee van hun laatste drie wedstrijden gewonnen en staan voorlopig op de tweede plaats in de NFC South met een record van 3-4.

De Vikings, die dit seizoen thuis nog niet verloren hadden, komen op 5-3, maar staan nog wel tweede in de competatieve NFC North, maar bij winst van de Packers dit weekend komt de ploeg uit Green Bay langszij.

Buccaneers de betere ploeg
De overwinning is voor de Buccaneers eigenlijk geen seconde in gevaar geweest. Direct in het eerste kwart liet de ploeg uit Florida zien het beste van het spel te hebben en drukte dat ook uit in de score. Na vijftien minuten spelen stond het reeds 10-0 voor Tampa. Percy Harvin leek bij een 13-0 stand in het tweede kwart de spanning nog wat terug te brengen door er na een 18 yard touchdown pass van Christian Ponder 13-7 van te maken, de enige redzone-score van de Vikings vannacht, maar nog in het zelfde kwart antwoordde Mike Williams namen Tampa Bay met ook een touchdown , 20-7.

64 yards
Hoogtepunten van de wedstrijd waren verder de 64-yard touchdown run van Adrian Petersen, running back voor de Vikings, halverwege het derde kwart. Een evenaring van de prestatie van Bucs’ running back Doug Martin, die eerder in hetzelfde kwart ook al een 64-yard touchdown run had gemaakt.Aan het eind van het derde kwart was er nog een opstootje tussen Donald Penn en Jared Allen, waarbij de laatste met een bloedende neus van het veld stapte. Overigens was Allen niet aangedaan door het incident, de volgende play trakteerde hij Bucs’ quarterback Josh Freeman op een sack.

Turnovers
Met drie weggegeven turnovers en het onvermogen in de redzone te komen waren de Vikings niet in staat er nog een wedstrijd van te maken waardoor de spanning al vroeg in het vierde kwart van de wedstrijd verdwenen was. De Tampa Bay Buccaneers zullen na deze opsteker volgende week vol goede moed afreizen naar Californië om de strijd aan te gaan met de Oakland Raiders, voor de Vikings wacht volgende week ook een uitwedstrijd aan de westkust, op het altijd luidruchtige Century Link Field wachten de in eigen huis schier onverslaanbare Seattle Seahawks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen