Bryant legt focus op volgend seizoen

Door

De Los Angeles Lakers hebben enkele dagen de tijd gehad om het verlies tegen de Dallas Mavericks te verwerken, en guard Kobe Bryant ziet zelfs al een voordeel aan het vroege einde van het seizoen: ze hebben nu meer tijd om zich voor te bereiden op volgend seizoen.

,,Dit is een geode zomer voor mij om te trainen en sterk te worden,” zei Bryant. ,,De voorbije twee zomers kon ik dat niet doen. Vorig jaar zat ik met mijn knieblessure en het jaar ervoor speelden we tot diep in juni, dus had ik geen kans om mezelf af te beulen.”

Bryant speelde alle 83 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen en eindigde vierde in de MVP-stemming, met een gemiddelde van 25,3 punten, 5,1 rebounds en 4,7 assists per wedstrijd. Phil Jackson, head coach van de Lakers, verminderde toch Bryant zijn speelminuten van 38,8 minuten in 2009 naar 33,9 in 2010 om de druk op zijn knie wat te verlichten.

Er was bijna geen tijd voor Bryant om te trainen voor afgelopen seizoen, en zijn aanwezigheid werd enorm gemist. Center Andrew Bynum zei dat één van de redenen voor het zwakke seizoen het tekort aan intensiteit op training was.

,,Ik denk dat het een rol speelt dat de spelers denken dat ze minder hard moeten trainen omdat ik er niet ben,” zei Bryant. ,,Het is alsof je grote broer er niet is. Je denkt dat je vanalles mag en kan doen met het speelgoed enzo omdat ik er niet ben op het veld.”

,,We moeten bezinnen,” besloot Bryant. ,,Tijdens de zomer zullen er zijn die rusten en er zullen er zijn die spelen. Gedachten terug op punt zetten en terugkomen met goede bedoelingen en klaar zijn om te spelen.”

Foto:

 

Ook leuk om te lezen