Bruins vernederen Penguins met 6-1 zege

Door

Boston Bruins v Pittsburgh Penguins - Game Two

De Boston Bruins lijken geen kind aan de Pittsburgh Penguins te hebben in de Eastern Conference Final. Na de 3-0 zege in Pittsburgh in game 1 werd ook game 2 in Pittsburgh ruim gewonnen: 6-1 was uiteindelijk de eindstand.

Vooral de manier waarop sprak boekdelen over de verhoudingen tussen beide ploegen. Boston speelden een goede wedstrijd, terwijl de Penguins defensief de nodige steken lieten vallen en aanvallend vrijwel niets wisten te creëren.

Het grootste voorbeeld van die eerste zwakte kwam al binnen 28 seconden tot uiting. Sidney Crosby leverde de puck in vanuit het aanvalsvak en uit de breakaway die volgde was Brad Marchand direct trefzeker. Het was tekenend voor de wedstrijd, waarin de Penguins 12 giveaways noteerden tegenover slechts twee van de Bruins.

Zij beslisten de wedstrijd al in de eerste periode, toen Nathan Horton het meest attent was toen Tomas Vokoun een rebound weggaf. Diezelfde Vokoun werd twee minuten later van het ijs gehaald, toen ook David Krejci een manier had gevonden om de doelman te passeren. Vokoun was niet de enige schuldige aan de ruime achterstand, maar kreeg wel de rekening gepresenteerd van coach Dan Bylsma en werd vervangen voor Marc-Andre Fleury.

Brandon Sutter bracht met nog minder dan een minuut te spelen in periode 1 de spanning terug in de wedstrijd, maar nog voor het einde van de periode was Brad Marchand wederom goed voor een doelpunt. Net als zijn collega Vokoun moest ook Fleury op het eerste schot wat hem tegemoet kwam vissen.

Daarmee was de wedstrijd al gespeeld. In de tweede periode deden beide ploegen het rustig aan met een schotenverhouding van 5-7 in het voordeel van de Penguins, maar gescoord werd er niet. Patrice Bergeron maakte er vroeg in de derde periode 5-1 van en Johnny Boychuk bepaalde de eindstand op 6-1.

Gezien het verschil in vorm lijkt het er vooralsnog op dat de serie tussen de Bruins en de Penguins een korte gaat worden. De volgende twee wedstrijden worden gespeeld in de TD Garden in Boston.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen