Bruins vernederen Canadiens in beladen wedstrijd

Door

De wedstrijd tussen de Boston Bruins en de Montreal Canadiens van donderdag werd eigenlijk nog steeds overschaduwd door wat er gebeurde in het vorige duel tussen de beide rivalen.

Op 8 maart jl. raakte Montreal-speler Max Pacioretty namelijk ernstig geblesseerd na een wilde check van Boston-verdediger Zdeno Chara (foto) en dit hield de gemoederen zestien dagen later nog steeds bezig.

Daags voor de wedstrijd gooide Boston-veteraan Mark Recchi extra olie op het vuur door te zeggen dat de Canadiens de situatie van Pacioretty erger maakten dan deze in feite was om zo Chara zwart te kunnen maken.

Na de wedstrijd verklaarde Recchi echter dat hij het allemaal zo niet had bedoeld en dat hij het alleen maar had gezegd om de druk van zijn captain af te halen. Als dit werkelijk het geval was, dan heeft het goed gewerkt, want Chara speelde een dijk van een wedstrijd.

De Canadiens hadden voor de wedstrijd aangegeven dat zij revanche wilden voor hun geblesseerde teammaat, maar in de praktijk kwam hier bitter weinig van terecht. Na één minuut stonden de Canadezen namelijk al achter in Boston door een doelpunt van Johnny Boychuk. Hij deed dit overigens op aangeven van onder andere Chara, die in totaal goed was voor drie assists deze wedstrijd.

Later in de eerste periode werd de score nog verder opgevoerd door goals van Gregory Campbell en Nathan Horton waardoor de thuisploeg met een 3-0 voorsprong de eerste onderbreking in ging.

Hierna ging de storm even liggen en werd er in de tweede periode niet meer gescoord, maar in het derde bedrijf gingen de Bruins verder waar ze gebleven waren. Via doelpunten van wederom Horton en Campbell en van Adam McQuaid en Tomas Kaberle werd de zevenklapper compleet gemaakt en konden de Canadiens een illusie armer huiswaarts keren.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Bruins en de Canadiens:

Ook leuk om te lezen