Bruins verliezen Horton aan Blue Jackets

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Three

Nathan Horton verlaat de Boston Bruins voor een avontuur bij de Columbus Blue Jackets. De forward tekent een zevenjarig contract in Ohio. Horton gaat in de komende 7 jaar gemiddeld $5,3 miljoen per seizoen verdienen, in totaal $37,1 miljoen.

“Dit is een team in opkomst met goede spelers en ik kijk er naar uit om daar deel van uit te maken,” zegt Horton op de website van de club. De aanvaller hoopt in Columbus in een rustigere omgeving zijn wedstrijden te spelen.

Blij zullen de Bruins echter niet zijn dat Horton vertrekt, want de aanvaller was belangrijk in twee succesvolle seizoenen in de playoffs. In 2011 wonnen de Bruins de Stanley Cup en zowel in de eerste ronde (tegen de Canadiens) als in de Conference Finals (tegen Tampa Bay) maakte Horton het beslissende doelpunt in de serie.

In het afgelopen seizoen was Horton wederom een beslissende factor in het team van coach Claude Julien. Horton noteerde in 22 playoffwedstrijden 7 goals (19 punten) en een rating van plus 20, het hoogste van alle spelers in de NHL Playoffs. In het reguliere seizoen noteerde Horton 13 goals (22 punten) in 43 wedstrijden. Eerder speelde Horton voor de Florida Panthers.

Met Horton doen de Blue Jackets goede zaken.  Er wordt een speler binnengehaald met de nodige playoff-ervaring. Eerst zal de ploeg alle zeilen bij moeten zetten om volgend seizoen wel de playoffs te halen. Dit seizoen werden die net misgelopen. De Blue Jackets eindigden net een plekje achter de nummer 8, de Minnesota Wild. Aankomend seizoen mogen de Blue Jackets het door de nieuwe competitie-indeling gaan proberen in de Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen