Bruins trekken stand weer gelijk

Door

De Boston Bruins hebben de stand in de finale van de Eastern Conference tegen de Tampa Bay Lightning weer op 1-1 gebracht door de tweede wedstrijd in de eigen TD Garden met 6-5 te winnen.

‘Grote man’ aan de kant van de thuisploeg was de 19-jarige Tyler Seguin, die de geblesseerde Patrice Bergeron verving. In pas zijn tweede play-offwedstrijd scoorde de rookie namelijk twee doelpunten en bereidde hij ook nog eens twee doelpunten voor.

Niet alleen zijn ploeggenoten waren vol lof over Seguin, ook de tegenstander had in de persoon van captain Vincent Lecavalier mooie woorden over voor de rookie: „Hij is een geweldige schaatser en daarnaast ook nog eens een slimme speler. Zijn eerste twee wedstrijden waren fantastisch en het is echt een speler die we in het vervolg in de gaten moeten houden.”

Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de Lightning acht wedstrijden op rij gewonnen en ook dit duel begonnen zij voortvarend; al na dertien seconden zorgde Adam Hall namelijk voor een voorsprong voor de bezoekers. En nadat Nathan Horton tijdens een power play-situaties beide ploegen op gelijke hoogte had gebracht, zorgde Martin St Louis ervoor dat Tampa Bay de eerste periode toch met een voorsprong afsloot.

De Bruins begonnen echter furieus aan de het tweede bedrijf en na nog geen zeven minuten was de 1-2 achterstand alweer omgebogen tot een 4-2 voorsprong dankzij de twee goals van Sequin en een van David Krejci.

Even later brachten de Lightning de spanning weer terug in de wedstrijd doordat Vincent Lecavalier via een power play-goal voor de 4-3 zorgde. De Bruins namen aan het einde van de tweede periode echter weer afstand door twee goals van Michael Ryder.

Boston begon dus met een ruime 6-3 voorsprong aan de laatste periode. Toch kwamen de Lightning weer terug in de wedstrijd via goals van Steven Stamkos en Dominic Moore. Maar in de resterende zeven minuten na het laatste doelpunt van Tampa Bay hield Tim Thomas zijn doel schoon waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand naar Florida afreizen voor de volgende twee duels.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Bruins en de Lightning:

Foto: nhl.com

Ook leuk om te lezen