Bruins pakken zevende zege op rij

Door

De Boston Bruins bewijzen al een tijdje dat zij zich goed hebben weten te versterken tijdens de afgelopen transferperiode. Voor donderdag hadden ze al zes wedstrijden op rij gewonnen en gisteravond moest ook de Tampa Bay Lightning eraan geloven.

De Bruins wonnen de topper in Boston met 2-1 en verlengde zo hun winning streak naar zeven wedstrijden.

Tampa Bay, dat aantrad zonder de geblesseerde aanvoerder Vincent Lecavalier, opende vroeg in de tweede periode de score via een slap shot van Eric Brewer. De defenseman scoorde zo zijn eerste doelpunt voor de Lightning nadat hij op 8 februari werd overgenomen van de St. Louis Blues.

Lang bleef deze voorsprong echter niet staan, want twee minuten later zorgde Steven Kampfer met een hard schot voor de 1-1.

Het doelpunt werd voorbereid door Chris Kelly en Rich Peverly, twee van de versterkingen die Boston de afgelopen periode heeft binnengehaald. Beide schaatsers maakten zo een verdienstelijk thuisdebuut.

Na de gelijkmaker werd de wedstrijd een stuk grimmiger. Kelly had hier een groot aandeel in door vol door te gaan op de Lightning-goalie.

Wat volgde, waren vele opstootjes en er werd onder andere van elk team één speler voor tien minuten van het ijs gestuurd vanwege misconduct.

Op een gegeven moment kreeg Tampa Bay een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Boston kreeg namelijk twee gelijktijdige penalty’s aan hun broek waardoor de bezoekers twee schaatsers meer op het ijs hadden.

Dit overtal was echter niet aan hen besteed en door goed verdedigend werk wisten de Bruins hun doel schoon te houden in deze strafperiode.

Halverwege het derde bedrijf werd de wedstrijd beslist. Nadat de puck via een schaats van een scheidsrechter van richting was veranderd, bleek Milan Lucic(foto) op de juiste plek te staan en met een bekeken schot bezorgde hij de thuisploeg de overwinning.

Door deze overwinning neemt Boston de tweede plek in de Eastern Conference over van Tampa Bay en staat het nu nog maar vier punten achter op de als eerste geplaatste Philadelphia Flyers.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Bruins en de Lightning:

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen