Bruins leggen Flyers over de knie

Door

Vorig stonden de Boston Bruins en de Philadelphia Flyers ook al tegenover elkaar in de halve finale van de play-offs. Toen wonnen de Flyers uiteindelijk de spectaculaire series nadat ze met 3-0 achter hadden gestaan in wedstrijden. De Bruins zijn er nu dus op gebrand om deze wrange nasmaak weg te spoelen en dat was duidelijk te zien tijdens de eerste wedstrijd in Philadelphia.

Aan de hand van uitblinker David Krejci gaven de bezoekers de Flyers een ongenadig pak slag en namen ze dus een 1-0 voorsprong in wedstrijden. Naast Krejci waren Brad Marchand en Patrice Bergeron met ieder drie punten ook prima op dreef voor de Bruins.

Krejci, die vorig jaar de laatste vier wedstrijden van de halve finale moest missen in verband met een ontwrichte pols, scoorde zelf twee goals en was ook nog eens verantwoordelijk voor twee assists:

„Ik heb mijn best gedaan om niet aan vorig jaar te denken, maar het blijft toch door je hoofd spoken,” aldus de man of the match. „Je kunt dat soort dingen natuurlijk niet vergeten, maar ik heb geprobeerd om me te blijven concentreren op deze wedstrijd. Mijn teamgenoten hebben me hierbij uitstekend geholpen vandaag.”

Krejci opende al vroeg in de eerste periode de score, maar de thuisploeg kwam weer langszij via een goal van Danny Briere. Vlak voor het einde van het tweede bedrijf zorgde Nathan Horton ervoor dat de Bruins toch met een voorsprong de eerste onderbreking in gingen.

In de tweede periode werd de wedstrijd beslist, want Boston nam duidelijk afstand van de opponent via goals van Mark Recchi, Krejci en Marchand. James van Riemsdyk deed nog wel iets terug voor de Flyers, maar het beslissende gat was geslagen.

Even leek het erop dat het nog spannend kon gaan worden toen Mike Richards met nog zeven minuten op de klok tijdens een power play-situatie de achterstand van Philadelphia terugbracht tot 3-5, maar even later herstelde Marchand de marge van drie doelpunten weer. In de slotfase scoorde Gregory Campbell nog de 3-7 en was de buit dus binnen voor Boston.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Flyers en de Bruins:

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen