Browns domineren Bengals in strijd om Ohio

Door

Cleveland Browns v Cincinnati Bengals

Vooraf werd een spannende wedstrijd verwacht tussen de twee teams van Ohio die allebei een gooi konden doen naar de leiding in de AFC North. Zo ver kwam het echter nooit, Andy Dalton en de Cincinnati Bengals (5-3-1) stelden in eigen huis zwaar teleur en de Cleveland Browns (6-3) wonnen zodoende eenvoudig met 24-3.

Vooral de dramatische prestatie van Andy Dalton hielp de Browns in het zadel. De quarterback, die afgelopen zomer nog een flinke contractverlenging kreeg, zette statistisch de slechtste quarterback prestatie van dit seizoen neer met drie interceptions en een completion percentage van slechts 30,3%.

Voor de Browns was het de grootste overwinning in Cincinnati sinds 1987, en dit kwam ook dankzij de efficiëntie van de aanval. Alle runningbacks – Isaiah Crowell, Ben Tate en Terrance West – scoorden een touchdown en bij elkaar waren zij goed voor maar liefst 170 rushing yards. Verder had Browns-quarterback Brian Hoyer een stuk minder last van de winderige omstandigheden dan Dalton: hij gooide 15-uit-23 voor 198 yards.

Ondertussen ging er bij de Bengals, zoals gezegd, weinig goed:

Het enige moment dat nog voor een glimlach kon zorgen bij de Bengals-fans was voorafgaand aan de wedstrijd. Toen maakte de Bengals bekend dat zij meer dan één miljoen dollar hebben verzameld voor onderzoek naar kinderkanker. Dit geld is opgehaald door de verkoop van het shirt van Devon Still, defensive lineman van de Bengals, wiens vierjarige dochtertje momenteel tegen deze vreselijke ziekte vecht. Still’s dochter Leah was aanwezig bij de wedstrijd en kon zodoende haar grootste held persoonlijk aan het werk zien:

Door de overwinning staan de Browns nu gedeeld eerste met de Pittsburgh Steelers (6-3) in de AFC North. Volgende week krijgt de ploeg bezoek van de Houston Texans (4-5), waar Ryan Mallett zijn debuut zal maken. Ondertussen wordt het voor de Bengals, die nu naar de derde plaats in de divisie zakken, niet bepaald makkelijk. Zij mogen volgende week namelijk naar de New Orleans Saints (4-4) die in de Superdome doorgaans moeilijk te verslaan zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen