Brown ook kandidaat bij Lakers

Door

Ze zijn het niet gewoon in Los Angeles dat ze nu zoveel tijd om zich bezig te houden met de selectie van het volgende seizoen. Maar dat is nou eenmaal de realiteit voor de Lakers. In de tussentijd buigt het management zich over de vraag wie in de voetsporen moet treden van Phil Jackson. In de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach is nu Mike Brown gevallen.

Op het Lakers-lijstje prijken nu vier namen. Naast Brown zouden ook Rick Adelman (ex Houston Rockets), Mike Dunleavy (voormalig Los Angeles Clippers) en huidig Lakers-assistent Brian Shaw op de shortlist staan.

Brown is nieuwkomer op dit verlanglijstje. Hij zat jarenlang op de bank bij de Cleveland Cavaliers. Samen met LeBron James zette hij de franchise op de kaart. Het grote succes, in de vorm van een NBA-titel, bleef uit, maar de Cavs waren een serieuze kandidaat. In 2007 reikte zijn team de Finals. Daarin waren de San Antonio Spurs echter met 4-0 te sterk voor de ploeg uit het oosten.

Twee jaar later werd Brown verkozen tot coach van het jaar. Ook in basketbal kan het snel gaan, want in mei 2010, na de uitschakeling in de tweede ronde van de playoffs tegen de Boston Celtics kon hij z’n koffers pakken. In het afgelopen seizoen werkte hij als analist van ESPN.

Het lijkt er sterk op dat dit klusje bij de tv een bijbaantje is geweest voor Brown, want meerdere franchises zijn in hem geïnteresseerd. Larry Bird verklaarde al de oud Cavs-coach op het oog te hebben voor zijn Indiana Pacers, al is interim Frank Vogel volgens de legendarische Bostonian de man met de beste papieren.

Daarnaast hebben de Golden State Warriors Brown gepolst om daar op de bank te komen zitten volgend seizoen. Daar is Brian Shaw opnieuw een concurrent van hem. De Warriors hebben al een gesprek gehad met de rechterhand van Jackson.

Eerder dit jaar brak Kobe Bryant al een lans voor zijn voormalig ploegmaat Shaw. De Lakers-ster schoof hem naar voren als keuze van de spelers. De carrousel draait op volle toeren. Het is wachten tot die stopt.

Foto: indyposted.com

Ook leuk om te lezen