Broncos vervangen Orton door Tebow

Door

De Denver Broncos hebben besloten om Tim Tebow voor de komende wedstrijd tegen de Miami Dolphins hun startende quarterback te maken. Dit gaat dan ten koste van Kyle Orton, die tot nu toe alle wedstrijden van dit seizoen was begonnen.

Afgelopen zondag, in het duel tegen de San Diego Chargers, verving Tebow Orton al in het derde kwart. Daarin scoorde zelf één touchdown en gooide hij ook een pass die tot een touchdown leidde.
In totaal kwamen zondag vier van zijn tien passes aan en waren in totaal goed voor 79 yards. Daarnaast rende hij zelf ook nog zes keer, goed voor 38 yards.

Afgelopen zomer, gedurende pre-season, was er veel te doen rondom de keuze Orton / Tebow. Zelfs LeBron James vond het nodig om zich ermee te bemoeien. .

Uiteindelijk koos Broncos-headcoach voor Orton, omdat hij ‘de meeste ervaring heeft en dat cruciaal kan zijn voor onze ploeg.\'.

De Broncos zijn dit seizoen 1-4, ze wisten alleen thuis van de Cincinnati Bengals te winnen, en de publieke opinie vroeg zich menigmaal af waarom Tebow nu niet een kans kon krijgen.

Tebow mocht in de laatste drie duels van 2010 ook starten als QB. Zijn record was toen 1-2. Orton heeft ook een negatief record in zijn jaren voor de Broncos: 12-21.

Het duel tegen de Dolphins volgende week, de Broncos hebben dit weekend een bye, zou voor Tebow sowieso een bijzondere wedstrijd worden. In de rust wordt dan namelijk de 2009 lichting van het college football team van de University of Florida, waar Tebow deel vanuit maakte, in het zonnetje gezet.

Foto: cbssports.com

Ook leuk om te lezen