Briere opnieuw slachtoffer van hersenschuddingen

Door

Toronto Maple Leafs v Philadelphia Flyers

Danny Briere heeft voor het tweede seizoen op rij last van de naweeën van een zware hersenschudding. In het seizoen 2011-2012 miste de winger slechts vijf wedstrijden, voorlopig is Briere voor onbepaalde tijd uitgeschakeld met de blessure die eerder Sidney Crosby langdurig langs de kant hield en voormalig Flyers-speler Eric Lindros grote delen van zijn carrière kosten.

Briere deed gisteren al niet mee in de met 1-2 verloren uitwedstrijd bij de Pittsburgh Penguins. Briere miste ook al de eerste vier wedstrijden van dit seizoen als gevolg van een blessure en was dit seizoen niet in grootse vorm. In 26 wedstrijden noteerde hij vijf doelpunten en acht assists.

Voor de Flyers betekent dit een nieuwe tegenvaller, zij missen Chris Pronger al met eenzelfde blessure en lijken met een dertiende plaats en nog 17 wedstrijden voor de boeg voorlopig weinig kansrijk voor een plaats in de play-offs.

Geruchten deden al de ronde dat de Flyers hun duurbetaalde ster wilden slijten voor de trade deadline, maar voor zover dat serieus leek is dat nu in elk geval van de baan.

Trade Deadline

Aartsrivaal Pittsburgh Penguins doet het vooralsnog beter dit seizoen met een eerste plaats in de Eastern Conference en zij lijken dit seizoen vol voor de Stanley Cup te gaan. Nadat we eerder vandaag al berichtten over de komst van Brenden Morrow heeft nu ook Doug Murray de overstap gemaakt naar Pittsburgh.

Murray’s oude ploeg San Jose Sharks ontvangt daarvoor een pick in de tweede ronde van 2013 terug. Murray heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen, als hij dit verlengt of als de Penguins dit seizoen de Conference Finals halen, dan krijgen de Sharks nog een pick in de tweede ronde, maar dan in 2014. Indien beide niet het geval zal zijn, dan krijgen de Sharks een pick in de derde ronde van 2014.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen