Brewers winnen ondanks freaky blessure Segura

Door

Jean Segura

De Milwaukee Brewers blijven in bezit van het beste record in de MLB. Ondanks een curieuze blessure voor Jean Segura en het laat uitvallen van Ryan Braun wist Milwaukee de Chicago Cubs van zich af te houden. Mark Estrada haalde met een sterk optreden zijn tweede zege van het seizoen binnen, terwijl Francisco ‘K-Rod’ Rodriguez alweer zijn elfde save oppikte, en dat is een clubrecord; nooit eerder verzamelde een closer van de Brewers elf saves voor het einde van april.

Toch zal er vooral nagepraat worden over de bizarre blessure van Jean Segura, nota bene veroorzaakt door ploeggenoot Ryan Braun. Segura werd op het hoofd geraakt door de bat van Braun, die aan zijn warm-up en stretch-routine bezig was op de hoogste trede van de dugout. Segura liep echter net op het verkeerde moment achter Braun langs werd aan de zijkant van het hoofd geraakt door de knuppel. Onderzoek wees uit dat een hersenschudding of botbreuken Segura bespaard zijn gebleven, maar de wond moest wel gehecht worden. Segura moest zich laten vervangen en zal vermoedelijk enkele dagen moeten toekijken.

Leading off

Het ene seizoen is het andere niet, weet inmiddels ook Baltimore Oriole Chris Davis. De slugger viel vrijdag uit met hamstringproblemen en verwachtte snel te kunnen terugkeren, maar belandt nu toch op de 15-day Disabled List. Geen goed begin voor Baltimores beoogde homerunkoning, die toch al niet sterk aan 2014 was begonnen. Met naast Davis ook derde honkman Manny Machado nog steeds in de lappenmand begint de spoeling dun te worden voor de Baltimore Orioles.

Desondanks was daar zaterdag weinig van te merken. De Orioles vochten een spannende wedstrijd uit met de Kansas City Royals die uiteindelijk pas in de tweede helft van de negende inning werd beslist. Met de honken vol en een gelijke stand sloeg Nick Markakis de bal naar het linksveld voor een walk-off honkslag die Baltimore een overwinning en een 12-11 record opleverde.

Three Strikes * Moeten we het eigenlijk nog melden als een starter van de Atlanta Braves een puike prestatie levert? Dit keer was het David Hale die de Cincinnati Reds kansloos liet. Hale gooide acht ijzersterke innings waarin hij slechts één run hoefde toe te staan en gaf de bal daarna over aan supercloser Craig Kimbrel die zijn achtste save van het seizoen liet noteren. Alle vier de runs van de Braves zelf kwamen via homerunes: Freddie Freeman, Justin Upton en Evan Gattis hielden huis met de long ball.

* Het kraakte en het zuchtte, maar het lukte. De Boston Red Sox maakten het zaterdag erg spannend in Toronto en lieten de Blue Jays terugkomen tot op één run, maar met de gelijkmakende run op het tweede honk wist closer Koji Uehara de wedstrijd toch uit te gooien voor Beantown. Het leverde starter Clay Buchholz zijn eerste zege van 2014 op. Die zege leek ver weg toen Buchholz in de eerste inning drie runs moest toestaan, maar mede dankzij een homerun van Will Middlebrooks en deze grand slam van catcher A.J. Pierzynski trok Boston toch aan het langste eind. 

* Wie zegt u? Tanner Roark, startend werper voor de Washington Nationals van beroep, en zaterdag haast niet te raken voor de San Diego Padres. Roark leek even af te stevenen op een perfect game, maar zag dat feestje in de zesde inning afgebroken worden door Padre Rene Rivera. Het bracht San Diego echter weinig: Roark had slechts 105 worpen nodig om de Padres eigenhandig te verslaan in zijn eerste complete game shutout, en met acht strikeouts, één walk en drie honkslagen tegen deed hij dat in stijl.

 Seventh inning stretch
Soms is alles wat je nodig hebt wat geluk en… een Jason Castro-Bobblehead. Houstons back-up catcher Carlos Corporan bracht in de achtste inning een Bobble-head van catcher Jason Castro de dugout in, en prompt scoorden de Astros vier keer, met daarbij een run en een RBI voor Castro zelf. Vast niet de laatste keer dat we dat poppetje hebben gezien dit seizoen …

Jason Castro Bobblehead

Kort daarvoor hadden de Astros een stuk minder geluk. Toen George Springer dacht sneller te zijn dan dat Oakland-outfielder Josh Reddick een bal kan gooien, bijvoorbeeld. Prachtige worp van de speler die zonder die idiote baard weer iets weg heeft van een topsporter.

Going Dutch
* Kenley Jansen pakte zijn negende save en deed dat met twee strikeouts

* Jonathan Schoop ging 1-uit-3 en scoord een run

* Roger Bernadina kreeg een kans als pinch-hitter maar sloeg geen honkslag

* Andrelton Simmons ging 1-uit-3

Scoresheet
Boston Red Sox (12-13) @ Toronto Blue Jays (11-13) 7-6
Los Angeles Angels (11-12) @ New York Yankees (14-10) 3-4
San Diego Padres (11-14) @ Washington Nationals (14-11) 0-4
Detroit Tigers (12-9) @ Minnesota Twins (12-11) 3-5
Cleveland Indians (11-13) @ San Francisco Giants (14-10) 3-5
Pittsburgh Pirates (10-15) @ St. Louis Cardinals (13-12) 6-1
Kansas City Royals (11-12) @ Baltimore Orioles (12-11) 2-3
Chicago Cubs (7-16) @ Milwaukee Brewers (18-6) 3-5
Cincinnati Reds (11-13) @ Atlanta Braves (16-7) 1-4
Miami Marlins (11-13)  @ New York Mets (13-11) 7-6
Oakland Athletics (15-9) @ Houston Astrons (8-17) 6-7
Tamba Bay Rays (11-13) @ Chicago White Sox (12-13) 4-0
Philadelphia Phillies (12-12) @ Arizona Diamondbacks (8-19) 6-5
Colorado Rockies (13-12) @ Los Angeles Dodgers (14-11) 3-6
Texas Rangers (15-9) @ Seattle Mariners (9-14) 6-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen